Ziggy Stardust Barbie, 2019
Ziggy Stardust Barbie, 2019

Elke celeb weet dat je het pas écht hebt gemaakt als Mattel een Barbie van je heeft gemaakt. Nieuwste in de reeks: David Bowie.

Als iemand bij deze tijd van genderfluide unicorns past, is het de veel te vroeg overleden zanger, kunstenaar en visionair David Bowie wel. Ter ere van de de 50ste verjaardag van de release van zijn iconische single 'Space Oddity' is er nu een limited edition van Bowie als zijn biseksuele alien alter ego Ziggy Stardust…

…compleet met 'metallic jumpsuit, rode laarzen met plateauzolen en kosmische accessoires'.

Article continues after the ad

Het is misschien iets meer 'Barbie' dan 'Bowie' maar hij zou het zelf vast geweldig (en hilarisch) hebben gevonden.

Bowie is niet de enige die geëerd is met een eigen pop, Cher werd zelfs meerdere keren uitgebracht (en lijkt verrassend goed).

Er is een fraaie Barbie van koningin Letizia van Spanje.

De Cambridge'jes werden passend vereeuwigd in huwelijkskledij.   

Over de gelijkenis van Beyoncé Barbie valt te twisten, maar Bey is zo dol op Barbie dat je er haar niet over hoort. Ze ging zelfs met Jay-Z en dochter Blue Ivy als Barbiepoppen naar een Halloweenfeest.

Bij kunstenaar Frida Kahlo is haar beroemde unibrow jammer genoeg een beetje verdwenen…

…maar luchtvaartpionier Amelia Earhart mocht haar korte koppie gelukkig houden.

Grace Kelly lijkt aardig goed gelukt. 

Schrijver-regisseur Ava DuVernay kreeg in 2015 haar eigen pop…

…en Barbra Streisand kon zichzelf aan haar eigen poppencollectie toegeven. De perfectioniste monkelde wel een beetje dat haar beroemde lange nagels niet waren meegenomen, maar een pop kan niet álles hebben, blijkbaar.  

Foto's © Mattel, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in