Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sexy at 70: Happy Birthday Richard Gere!

Wat wijzer, wat grijzer, maar nog altijd onweerstaanbaar: vandaag wordt Richard Gere 70 jaar. Hij verleidde als American Gigolo, kwam na An Officer and a Gentleman nooit meer van zijn imago als sexsymbool af en was de machtige man van Pretty Woman. Maar ook de ontwapenende stuntel die in Shall We...

Sexy at 70: Happy Birthday Richard Gere!

Wat wijzer, wat grijzer, maar nog altijd onweerstaanbaar: vandaag wordt Richard Gere 70 jaar.

Hij verleidde als American Gigolo, kwam na An Officer and a Gentleman nooit meer van zijn imago als sexsymbool af en was de machtige man van Pretty Woman. Maar ook de ontwapenende stuntel die in Shall We Dance? van Jennifer Lopez leert dansen, om zijn relatie met Susan Sarandon nieuw leven in te blazen.

Gere groeide op in Syracuse, in de staat New York, bij verzekeringsagent Homer en Doris, die voor het gezin zorgde: hij heeft een oudere zus. Tijdens highschool ontpopte hij zich als een uitstekend gymnast en kreeg zelfs een sportbeurs voor de University of Massachussets Amherst, waar hij filosofie deed. Hij leerde er ook trompet spelen en kan niet onaardig overweg met een piano en gitaar, vaardigheden die hij ook daar opdeed. Rechts zijn oudste zoon Homer, ze zijn hier allebei ongeveer 18 jaar. 

Na twee jaar gaf hij zijn studie op en begon te acteren. Met succes, in 1973 speelde hij de mannelijke hoofdrol van Danny Zuko in Grease op West End, Londen.

Niet lang daarna ontdekte Hollywood Richard, wat rollen in Looking for Mr Goodbar en Days of Heaven opleverde. Deze spannende scène met Valerie Kaprisky is uit Breathless...