Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Schilderen en wandelen in kunstenaarsdorp Laren

onder leiding van een ervaren kunstschilder ga je aan de slag in één van de meest inspirerende omgevingen van het land. Stap in de schoenen van beroemde Larense schilders en maak je eigen interpretatie. Een unieke, inspirerende middag op deze bijzondere plek. Bekijk het programma: Na ontvangst in...

Schilderen en wandelen in kunstenaarsdorp Laren

onder leiding van een ervaren kunstschilder ga je aan de slag in één van de meest inspirerende omgevingen van het land. Stap in de schoenen van beroemde Larense schilders en maak je eigen interpretatie. Een unieke, inspirerende middag op deze bijzondere plek. Bekijk het programma:

Na ontvangst in het Museumcafé van Singer Laren is het tijd om aan de slag te gaan.

Onder leiding van een ervaren kunstschilder wordt deze workshop in het Singer Atelier gegeven, bij mooi weer worden de schildersezels verplaatst naar de prachtige binnentuin, die recentelijk geopend is en ontworpen door ster-tuinarchitect Piet Oudolf.

Stap in de schoenen van de beroemde Larense schilders en maak je eigen interpretatie van de villa of tuin van de Singers.

Stadswandeling

Terwijl de schilderijen staan te drogen maak je onder leiding van enthousiaste gids Paula van Dijk een wandeling langs de boeiende geschiedenis van kunstenaarsdorp Laren.

Je krijgt een uitgebreid sfeerbeeld van het wervelende Laren in de negentiende en twintigste eeuw met anekdotes, afbeeldingen en citaten.

De gids leidt je onder meer langs het vroegere huis van Anton Mauve wiens schilderijen van Larense landschappen wereldberoemd zijn. Tevens bezoek je de schilderplek van William Singer en de plaats waar Mondriaan al abstraherend zijn nieuwe vormtaal vond. 

Het programma:

13.15 – 13.45 uur             Ontvangst met koffie/ thee en taart in museumcafé

13.45 – 15.15 uur             Workshop schilderen in de museumtuin

15.15 – 16.45 uur             Rondwandeling door Laren met professionele gids

16.45 – 17.00 uur             Ophalen eigen schilderdoek in het museum

Data: 9 en 23 juni 2018 

Prijs leden: € 35,-

Prijs niet-leden: €37,50

Aanmelden kan vóór 27 mei via artifex.nu/nouveau