In 3 Days in Quiberon volgen we Romy Schneider tijdens haar laatste interview-sessie. Het is 1981 en ze verblijft aan de Franse kust om af te kicken van pillen en drank.

De wereldberoemde actrice die bekend werd door de suikerzoete filmtrilogie Sissi, heeft een minder idyllisch leven dan op het witte doek.

Article continues after the ad

Een verslaggever en fotograaf ontlokken heftige uitspraken aan de filmster: ‘Ik ben een ongelukkige vrouw van 42 en ik heet Romy Schneider’. En: ‘In de film kan ik alles, in het echte leven kan ik niets.’

Tragisch

Vier maanden na haar verblijf in Quiberon verongelukt Romy’s zoon David (14). Deze klap komt de actrice, die dit jaar 80 zou zijn geworden, niet meer te boven. Ze maakt nog één film, maar wordt in 1982 dood gevonden in haar huis in Frankrijk; ze was 43.

3 Days in Quiberon/ 3 Tage in Quiberon draait nu in diverse bioscopen. Bekijk hier vast de trailer:

Marie Bäumer speelt de rol van Schneider briljant, ze flirt met de camera en lacht die onweerstaanbare lach. Ze ontving voor haar rol de prestigieuze Duitse Oscar de LOLA.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in