Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Romana Vrede is de eerste Zomergast

‘Romana zijn is het leukste wat er is!’ zei de actrice eerder dit jaar in Nouveau. Hoe leuk dat dan is, zal ze deels uit de doeken doen tijdens haar avondvullende interview met Janine Abbring voor Zomergasten. Maar wíe is Romana Vrede? Romana in het kort: Romana Vrede (Paramaribo, 1972) is actric...

Romana Vrede is de eerste Zomergast

‘Romana zijn is het leukste wat er is!’ zei de actrice eerder dit jaar in Nouveau. Hoe leuk dat dan is, zal ze deels uit de doeken doen tijdens haar avondvullende interview met Janine Abbring voor Zomergasten. Maar wíe is Romana Vrede?

Romana in het kort:

Romana Vrede (Paramaribo, 1972) is actrice en theatermaker. Na de toneelschool in Arnhem speelde ze in voorstellingen van verschillende toneelgezelschappen.

In 2016 maakte ze de voorstelling Who's afraid of Charlie Stevens? over haar verstandelijk beperkte en autistische zoon.

Het jaar daarop won ze de Theo d' Or voor haar hoofdrol in de voorstelling Race van Het Nationale Toneel.

Ze speelde daarnaast in diverse films en tv-series, waaronder De eetclub. Suzanne en de mannen, Afblijven, TBS en Moordvrouw.

Romana woont in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid met Charlie. 

De eerste Zomergasten wordt 29 juli uitgezonden. Deze week wordt elke dag een nieuwe Zomergast onthuld.

Fotografie: Chantal Ariëns

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.