De genetisch gezegende familie Gerber: Randy, Cindy, Kaia en Presley
De genetisch gezegende familie Gerber: Randy, Cindy, Kaia en Presley

Een béétje celebritymoeder pitcht haar dochter tegenwoordig als model.

Het is moeilijk voor te stellen hoe het is om op te groeien met een bloedmooie moeder die beroepshalve wereldberoemd is geworden. De snelste manier om uit zo iemands schaduw te komen, is iets heel anders dan zij gaan doen. Maar de spotlights lokken toch, zodat menig dochter-van een carrière als model of actrice ambieert. Met alle steun en hulp van hun moeder. Wie allemaal?

Cindy & Kaia

Article continues after the ad

Cindy Crawford is was in de jaren tachtig en negentig een van de bekendste supermodellen en sleepte slim een eigen merk uit haar roem, zodat ze nog altijd profiteert van haar bekendheid. Dochter Kaia (17) maakte haar modellendebuut op haar 10de bij Versace (as you do), werd vorig jaar uitgeroepen tot Model van het Jaar en werkt non-stop, ook als ze niet met haar moeder op een cover belandt.  

Catherine & Carys

Carys Douglas (16) is de dochter van Catherine Zeta Jones en Michael Douglas, ook bekend als Hollywood Royalty. Met halfbroer Cameron heeft ze meegemaakt hoe moeilijk het is om eeuwig met je ouders te worden vergeleken: Cam eindigde als drugsdealer jaren in de gevangenis. Toch lonkt het leven als celeb: Catherine shopt haar dochter trouwhartig rond voor moeder-dochter-producties, om haar jongste een handje te helpen. Die moet nog wel een beetje aan haar 'smize' werken #TyraBanks.

Vanessa & Lily-Rose

Actrice en zangeres Vanessa Paradis was in Frankrijk al een grote ster toen ze in 1991 wereldberoemd werd als het gezicht van Chanels parfum Coco. Ze zat bedekt met zwarte veren in een enorme gouden kooi als menselijke zangvogel.

Vanessa werkt nog altijd voor Chanel, haar dochter Lily-Rose (die ze kreeg met Johnny Depp) volgt succesvol in haar voetsporen: in 2016 werd ze het nieuwe gezicht van Chanel no 5 L'Eau op - hé, wat een toeval - een schommel. 

Lisa & Zoë

Zoë Kravitz is de dochter van Lisa Bonet (Denise Huxtable in The Cosby Show) en rockster Lenny Kravitz en inmiddels zeker zo beroemd als haar moeder, als actrice, zangeres en model. Leuk detail aan deze cover: Lisa (rechts) was in 1988 twee maanden zwanger van Zoë toen deze foto werd gemaakt. "Mijn moeder baalde dat ze de foto met het shirt hadden gebruikt voor de cover," zegt Zoë. "Er waren ook foto's waarop ze naakt was, zonder dat er iets te zien was, dat wilde ze heel graag om te breken met het imago van brave Denise. Mijn foto gaat niet over naakt op een cover staan, maar om doen wat mijn moeder wilde doen. Dat voelt cool."  

Jerry, Georgia en Elizabeth

Met Mick Jagger kreeg Jerry Hall twee zonen en twee dochters. Toen de oudste, Elizabeth, als tiener modellenwerk wilde gaan doen kreeg Mick – voor een Rolling Stone een buitengewoon ouderwetse en strenge vader – bijna een toeval. Jerry steunde echter haar dochter: "Ik ben pragmatisch, ze wordt nu gevraagd en kan een hoop geld verdienen en veel reizen," zei ze. "Studeren kan altijd nog."

Elizabeth was uiteindelijk niet zo enthousiast over modellenwerk en werkt tegenwoordig vooral als kunstenares en fotograaf in New York. Zusje Georgia May bevalt het leven voor de camera beter: zij is een succesvol model en werkt als gast-ontwerper voor labels. Een béétje met dank aan Jerry, al scoort ze tegenwoordig ook solo covers.

Madonna & Lourdes

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Madonna (@madonna) op

Madonna's oudste dochter Lourdes (23) lijkt sprekend op haar moeder, in diens puur-natuur versie dan. Ze is ook even eigenzinnig: wist niet hoe snel ze op kamers moest gaan, studeerde onder de radar in Michigan en probeert in New York als danseres aan het werk te komen.

Daarnaast werkt ze – een béétje dankzij het netwerk van Madonna – als edgy model voor Stella McCartney en Jean Paul Gaultier. Iets met een appel en een boom? 

Foto's © ANP, BSR Agency

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in