Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Remember my name: ken je de hitserie Fame nog?

Remember my name, Fame! Kun je dit nog meezingen? Het is de tune van de hitserie (en film) Fame uit de jaren tachtig. De zingende en springende helden uit de serie wilde beroemd worden. Ja, die Kids van Fame hadden grote dromen. Talentvol De serie volgde net als in de film de leerlingen en lerare...

Remember my name: ken je de hitserie Fame nog?

Remember my name, Fame! Kun je dit nog meezingen? Het is de tune van de hitserie (en film) Fame uit de jaren tachtig.

De zingende en springende helden uit de serie wilde beroemd worden. Ja, die Kids van Fame hadden grote dromen.

Talentvol

De serie volgde net als in de film de leerlingen en leraren van de High School for the Performing Arts in New York. Je kwam er niet zomaar op en moest echt kei en keigoed zijn. Maar had je een ticket te pakken, oftewel je was enorm getalenteerd, zat je gebakken.

Beroemd

De school was een walhalla voor iedereen die dol was op dans, zang, toneel en muziek. Iedereen die naar de serie keek wilde in die tijd ook beroemd worden net als de hoofdrolspelers. 

Prijzen

In Amerika werd de serie uitgezonden tussen 1982 tot 1987 door NBC. In Nederland was de serie bij de VARA te zien. Fame is bedolven onder de prijzen: een aantal Emmy's en een Golden Globe werden in de wacht gesleept.

Emmy

Debbie Allen, een van de hoofdrolspelers en tevens choreograaf van de serie, won in zowel 1982 als 1983 een Emmy voor beste choreografie en in 1983 een Golden Globe voor beste actrice in een televisieserie.

Janet Jackson

Grappige weetjes: Janet Jackson heeft in de serie meegespeeld. In het vierde seizoen van Fame was ze te zien als Cleo Hewitt. Verder vertelde Debbie Allen (Lydia Grant) dat men eigenlijk een prachtige romance zag tussen Lee Curreri (Bruno) en Gene Anthony Ray (Leroy). Maar omdat dat in die tijd nogal gevoelig lag en sommigen nog niet uit de kast waren gekomen, is het nooit gebeurd.

Lee Curreri

Gene Anthony Ray

Hoe is het nu?

Hoe het nu met de cast gaat? De meesten zijn nog actief in de entertainmentwereld: zo speelde Coco in series als ER, Law and Order, House en Boston Legal, Lydia is nog steeds succesvol achter de schermen als choreograaf en producer en is Bruno componist.