Claire Foy voor Pirelli 2020
Claire Foy voor Pirelli 2020

'Looking for Juliet' is het thema voor de meest prestigieuze kalender ter wereld.

Ooit was de Pirelli-kalender een tikje ranzige collectie van schaars geklede dames in de buurt van autobanden. Die insteek hield stand van 1964 tot 2008, toen Patrick Demarchelier de eerste 'aangeklede' kalender schoot. Sindsdien is, op een enkele uitzondering na, de kalender meer een kunstproject dan iets wat erotiek dient uit te stralen.

Voor de editie van 2020 zijn onder andere Emma Watson, Kristen Stewart en Claire Foy ↑ gefotografeerd door modefotograaf Paolo Roversi die als thema 'Romeo en Julia' koos.

Article continues after the ad

Julia wordt in totaal geportretteerd door negen beroemde vrouwen, waaronder Chinese zangeres Chris Lee, actrices Indya Moore, Mia ↑ Goth en Yara Shahidi en kunstenaar Stella Roversi. 

De foto's - dit is Kristen Stewart - zijn gemaakt in Verona en Parijs. "Ik zoek nog altijd naar mijn Julia," zegt Roversi. "En ik zal mijn leven lang blijven zoeken, want Julia is een droom."

Foto's © Pirelli

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in