Weinig ontspant ons meer dan een goed boek op vakantie. Wij lezen nergens zo lekker als op een strandbedje of een fijn terras. Deze trillers zijn echt de moeite waard als je van spannende pageturners houdt:

De nieuwste van grote namen:

Karen Slaughter, Gespleten

Opnieuw een plot om van te smullen van de Queen of Crime. Tijdens een aanslag op een lunchcafé ontpopt de goeiige moeder van Andrea zich als een koelbloedige moordenaar. Wie ís ze eigenlijk?

www.harpercollins.nl

Nicci French, De dag van de doden

Hier hebben we erg naar uitgekeken: de ontknoping in de serie page-turners rond psycho-therapeute Frieda Klein en Dean Reeve, de psychopaat die het op haar gemunt heeft.  

www.amboanthos.nl

Bekroond

Hilde Vandermeeren, Pas op voor de buren

Plotseling gebeuren er vreemde dingen in Ruths omgeving. Maar is het werkelijkheid of is Ruth haar verstand aan het verliezen, net als haar moeder?

www.singeluitgeverijen.nl

Belinda Bauer, Blinde drift

Als de auto het op een snikhete dag onderweg begeeft, wacht de elfjarige Jack met zijn zusjes op zijn moeder, die hulp is gaan halen. Maar ze komt nooit meer terug...

www.awbruna.nl

Hiervan zijn de filmrechten al verkocht

A.J. Finn, De vrouw in het raam

Stond in de VS al nummer 1 op de bestsellerlijst: Anna verdrijft de tijd met het bespieden van haar buren. Op een nacht ziet ze bij dit bedrieglijk leuke gezin iets wat ze liever niet gezien had…  

www.uitgeverijcargo.nl

Alice Feeney, Soms lieg ik

Ze ziet en hoort alles, maar ligt in coma en weet dat dat niet door een ongeluk kwam. Haar man, haar ex, haar zus: wie heeft het op Amber Reynolds voorzien?  

www.awbruna.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Al meer dan dertig jaar wordt in het Park bij de Euromast in Rotterdam één keer per jaar de romantiek gevierd. De Dag van de Romantische Muziek is aankomende zondag 19 augustus 2018.

In het park bij de Euromast kan je je heel de dag laven aan romantische muziek uit alle windstreken. Van Balkan tot Braziliaanse invloeden. Natuurlijk is aan de innerlijke mens ook gedacht; bij de verschillende mobiele keukens kun je terecht voor allerlei lekkers.

Het weer helpt ook een handje mee, dus het belooft een heerlijke dag in het park te worden.

Luistertips

Dominic Seldis van het Batavierhuis en Club Classique is een aanrader. Je kent hem misschien wel van  het televisieprogramma ‘Maestro’. Hij speelt zijn ‘Stand up bass’-voorstelling, waarin hij prachtige muziek afwisselt met hilarische anekdotes over de contrabas.

Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie ‘Roadtrip La Bohème’, over operacomponist Giacomo Puccini, gecombineerd worden met livemuziek. Bijzonder!

Praktisch

Let op; je kan geen eigen eten en drinken meenemen op het festivalterrein, maar bij de ingang is wel een speciale picknickplek.

Het festival is in principe gratis, maar de organisatie vraagt wel om een kleine bijdrage (vanaf € 2,-) om uit de kosten te komen.

Meer informatie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Gisteren overleed de legendarische soulzangeres Aretha Franklin. Tot februari trad het podiumdier nog op met hits als RESPECT, Think en You make me feel like a natural woman. Vanuit heel de wereld regende het anekdotes en herinneringen. Deze wilden we je niet onthouden.

Michelle Obama memoreerde meerdere optredens van The Queen of Soul en deelde deze bijzondere foto:

Generatiegenote Barbra Streisand, zelf ook 76, stond stil bij de maatschappelijke betrokkenheid van Franklin.

Aretha was een aantal keer te gast bij de Oprah Winfrey show. Oprah deelde een mooi overzicht van die bezoeken:

 

No matter how many great singers and voices there will always be 1 Queen. #ArethaQueenForever

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah) op

Het respect druipt van de woorden van Lenny Kravitz:

Barack Obama vertelde iets meer over het verleden van de legendarische zangeres.

 

America has no royalty. But we do have a chance to earn something more enduring. Born in Memphis and raised in Detroit, Aretha Franklin grew up performing gospel songs in her father’s congregation. For more than six decades since, every time she sang, we were all graced with a glimpse of the divine. Through her compositions and unmatched musicianship, Aretha helped define the American experience. In her voice, we could feel our history, all of it and in every shade—our power and our pain, our darkness and our light, our quest for redemption and our hard-won respect. She helped us feel more connected to each other, more hopeful, more human. And sometimes she helped us just forget about everything else and dance. Aretha may have passed on to a better place, but the gift of her music remains to inspire us all. May the Queen of Soul rest in eternal peace. Michelle and I send our prayers and warmest sympathies to her family and all those moved by her song.

Een bericht gedeeld door Barack Obama (@barackobama) op

De absolute wereldster is 76 geworden en leed sinds 2010 aan alvleesklierkanker. Eerder deze week verschenen al berichten in de media over de zorgwekkende gezondheid van de zangeres.

Beeld: ANP