Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau’s culturele Top-7 voor dit weekend en een weggeefactie!

Hollandse Lente. Geniet dit weekend extra van het culturele aanbod. Voor de draad ermee!Gorcums Museum – GorcumWas borduren jarenlang een als tuttig bestempelde bezigheid uit een grijs verleden, de ouderwetse naaldkunst is – net als breien en haken - helemaal terug! Bekende kunstenaars en modeont...

Keukenhof

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod.

De favoriet van Kim Wilde

Jaren tachtig-idool Kim Wilde is nóg onder de indruk van de twee keer dat ze in Nederland de Keukenhof bezocht. ‘Al die kleuren, nu begrijp ik waarom Nederlanders zo vrolijk zijn.’
Nou dat is toch reden om zelf ook weer eens een dagje bollenpracht in te plannen. Meer dan 20 bloemenshows en 7 miljoen bloeiende voorjaarsbollen geven de Keukenhof ook dit jaar een vrolijk aanzicht. Thema is deze keer Romantiek in de Bloemen. De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) haalde in Keukenduin groente en fruit voor de keuken van kasteel Teylingen. In 1641 werd kasteel Keukenhof gebouwd.
Info: De Keukenhof

Echt waar! Er zijn nog kaarten voor de uitvoering van de Matthäus Passion door het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerkoor en het Haags Matrozenkoor in de Pieterskerk Leiden. Een jaarlijkse paastraditie waar liefhebbers vanuit het hele land op af komen. Ook prominente politici als Mark Rutte. Opgevoerd in de prachtige gotische kerk kun je genieten van dit hoogtepunt uit de muziekgeschiedenis. Onder leiding van dirigent Jan Willem de Vriend wordt het oratorium over de lijdensweg van Jezus Christus uitgevoerd.
Info: De Pieterskerk

Laatste kans en…

Dit weekend start ook de tentoonstelling Max Liebermann, een zomers impressionist. Veel zonnige schilderijen maakte de beroemde negentiende eeuwse Duitse kunstenaar. Hij bracht veel zomers door in Nederland en dat is prachtig terug te zien in zijn zonnige doeken.
Info: Gemeentemuseum Den Haag

Gefeliciteerd! 60 jaar Atomium

Het symbool van Brussel en België viert zijn 60ste verjaardag en wel met drie tentoonstellingen: People of 58 , Podium 58 en Graphic 58. Te zien in zowel het Atomium als in ADAM Brussels Design Museum. Deze week is de spectaculaire opening met heel veel festiviteiten.
Info: Atomium

En als je toch in Brussel bent. Hoog in de lucht (120 meter) bevindt zich Restaurant La Villa in the Sky met een adembenemend uitzicht over Brussel. Culinaire hoogstandjes door de met een Michelin-ster bekroonde chefkok Alexandre Dionisio, die de meest opwindende heerlijkheden uit zijn cuisine tovert.
Info: La Villa in the Sky

Brabant Art Fair

Dit weekend is de Grote Kerk in Breda galerie voor vierhonderd kunstwerken van 67 verschillende kunstenaars, onder wie Mieke Robben. Zij is ook verantwoordelijk voor het campagnebeeld van de expositie. Naast de portretten van Mieke Robben zijn er werken van keramiek, brons en hout te zien, mooie schilderijen en sieraden, die tevens te koop worden aangeboden. Kortom, voor elk wat wils. De exposerende kunstenaars zijn op beide dagen aanwezig om te vertellen over hun eigen werk.
Info: Brabant Art Fair

Dutch Doubles mag je eigenlijk niet missen. Wij geven in elk geval 2x 2 kaarten cadeau voor de voorstelling van vrijdag 30 maart. Deze actie loopt t/m 27 maart. Uiterlijk 28 maart ontvang je een e-mail of je een van de winnaars bent. Deze actie is gesloten!