Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau’s culturele Top-7 voor dit weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod. Worldpressphoto 2018Nieuwe Kerk – AmsterdamRuim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen doen je adem stokken. Nederland is dit jaar ruim vertegenwoordigd met foto’s van Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir v...

Nouveau’s culturele Top-7 voor dit weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod.

Worldpressphoto 2018

Ruim 160 indrukwekkende persfoto’s van 42 fotografen uit 22 landen doen je adem stokken. Nederland is dit jaar ruim vertegenwoordigd met foto’s van Jasper Doest, Carla Kogelman en Kadir van Lohuizen. Nieuw dit jaar zijn de nominaties, 60 in totaal. Dit jaar wordt voor de 60ste keer de prijs voor Foto van het Jaar uitgereikt. 
Info: Worldpressphoto

Een overzichtstentoonstelling van Anton Heyboers mooiste werk. Een exposities die laat zien hoe voor de kunstenaar leven en werk met elkaar verweven waren. Over zijn opmerkelijke huwelijken en de schetsen die hij op zijn erf voor een zacht prijsje van de hand deed. Iets waardoor hij jarenlang niet in musea en galeries mocht hangen. In 2017 werd deze banvloek opgeheven.
Info: De Koppelkerk

Nouveau Architectuur Arrangement

Een boeiende rondleiding door het Amsterdamse designhotel met een rijke historie. De middag wordt afgesloten met een wandeling door het Oostelijk Havenkwartier, een gebied dat sinds de vorige eeuw een gigantische metamorfose heeft ondergaan. Wandel met een gids over de eilanden en ontdek de diversiteit in architectuur van dit verrassende stadsdeel.
Info: Artifex

Voor het eerst in de geschiedenis van de biënnale is deze tentoonstelling te zien buiten het Afrikaanse Bamako. Nu kun je Afrika in beeld zien in het werk van veertig hedendaagse fotografen en kunstenaars. Hun inspiratie: Afrotopia.
Info: Afrika Museum

Van versje tot levenslied

Bijna alle genres komen aan bod tijdens de Woordnacht in Rotterdam, van poëzie en proza tot levenslied en het gesproken woord. Een unieke kans om grote Nederlandse en Vlaamse schrijvers bij elkaar te zien. Het accent ligt dit jaar op postkoloniale literatuur. Met o.a. Hannah van Binsbergen, Marion Bloem, Adriaan van Dis, Micha Hamel, Sanneke van Hassel, Peter Holvoet Hanssen en A.F.Th. van der Heijden.
Info: Woordnacht

De tentoonstelling Handelsmerken is geïnspireerd op de wereldwijde handelsrelaties van Eindhoven en Noord-Brabant in de afgelopen 600 jaar. Bezoekers ontdekken onverwachte verbanden met Afghanistan, Australië, Congo, Frankrijk, Indonesië, Myanmar en nog veel meer landen. Drie iconen van de Noord-Brabantse handel – de valk, de sigaar en de computerchip – staan centraal.
Info: Van Abbemuseum

Het Kreeftenseizoen is geopend!

Eigenlijk al een week, maar toen we achter deze Lobster Tuesday van het Amsterdamse 5 & 33 kwamen, vonden we dat we deze met je moesten delen. En wel nu. Want tegenover het CS (lekker centraal) eet je in een kunstzinnige omgeving de lekkerste kreeft, met tagliolini én een glas witte wijn voor € 25 p.p.
Info: Restaurant 5&33