Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nouveau’s culturele Top-5 voor dit weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod. Nouveau-arrangement: Masterclass kunst kijkenArt Breda - BredaSamen met Nouveau kunst kijken bij Art Breda. Genieten van een boeiende inleiding door directeur Eric Hermida, meegenomen worden langs de hoogtepunten van Art Breda doo...

Van Omme Domergue

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod.

Nouveau-arrangement: Masterclass kunst kijken
Art Breda - Breda
Samen met Nouveau kunst kijken bij Art Breda. Genieten van een boeiende inleiding door directeur Eric Hermida, meegenomen worden langs de hoogtepunten van Art Breda door kunsthistoricus Marius van Dam, bijzondere mini-masterclasses en gedegen uitleg over hedendaagse kunst en sieraden ontwerpen. Dit zit allemaal in het Speciale Nouveau-arrangement op 20 en 21 april 2018 bij Art Breda.
Info: Artifex

[[{"fid":"12967","view_mode":"full_body","fields":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"full_body","field_media_source[und][0][value]":""}},"link_text":null,"attributes":{"height":486,"width":890,"style":"height: 104px; width: 190px; float: left;","class":"media-element file-full-body","data-delta":"2"}}]]Ook jij bent een Californiër! 
Stedelijk Museum – Den Bosch
In zeker zin zijn we allemaal Californiërs. De expositie California: Designing Freedom laat zien hoezeer we zijn beïnvloed door alle high-tech uit Silicon Valley. In Den Bosch vind je een mooi overzicht van het wereldwijde gebruik van het Californisch design. Van lsd-zegels, protestposters en surfboards uit de jaren zestig en zeventig tot iPhones, Uber en DNA-zelfbouwpakketten in onze tijd. Geniet van de eerste schetsen van de motor uit de film Easy Rider, de Macintosh-pictogrammen en het artwork voor cultfilm Blade Runner. Er zijn meer dan 200 objecten die het verhaal van Californisch design vertellen. Een feest van herkenning en verrassing.  
Info: Stedelijk Museum Den Bosch

Echte lijven

Hyperrealisme: Sculptuur heet de tentoonstelling met indrukwekkende selectie beeldhouwwerken. Geselecteerd zijn 35 zeer realistische mensbeelden uit de afgelopen vijftig jaar, vervaardigd door 28 verschillende kunstenaars. Aan de hand van vijf verschillende thema’s laat de expositie zien dat we door de jaren heen steeds anders naar onze lichamen zijn gaan kijken.
Info: De Kunsthal

Voor de liefhebber van hedendaagse Romantiek, fantasie en illusie is de expositie Ook Romantiek een must-see. In het artificial reality landschap sta je midden in de natuur, met landschappen die variëren van lieflijk tot dreigend en mysterieus. Dwaal rond in de verrassende keuze uit de eigen collectie moderne kunst, mode en design van het Groninger Museum: een spannende rondgang van de zwarte Romantiek in de designs van Studio Job tot de zoete witte creaties van modeontwerpers Viktor & Rolf. Bij Ook Romantiek staan beleving en emotie voorop.
Info: Groninger Museum

Prince hield van Holland

De Nouveau-redactie werd heel vrolijk van de nieuwe tentoonstelling My name is Prince over de iconische popster. Want wat waren we dol op deze muzikale vernieuwer, die in de jaren tachtig de popwereld op zijn kop zette met zijn flamboyante act en geweldige songs. Hoe leuk om te weten dat de liefde geheel wederzijds was. Prince hield van Holland en van het Nederlandse publiek. Zijn eerste optreden buiten Amerika, in 1981, was in poptempel Paradiso, zijn Sign O’ The Times-film werd in 1987 voor Nederlands publiek geschoten en voor de tv-registratie van de Lovesexy ’88 Tour in Dortmund was op speciaal verzoek van His Royal Badness niet alleen het opnameteam, maar ook het publiek Nederlands. Tijdens zijn laatste show in ons land nam Prince afscheid met een uitnodiging aan zijn Nederlandse fans om naar zijn huis in Paisley Park te komen. Hij kon niet weten dat hij Nederland en zijn Nederlandse fans nooit meer terug zou zien. Zijn vroege dood was tragisch, maar zijn nalatenschap stemt nog altijd vrolijk. 
Info: Beurs van Berlage