Dat we fan zijn van onze columnist Tommy Wieringa, mag geen geheim zijn. Op het Nouveau Matinee was hij spreker én zijn boek De Heilige Rita staat hoog op de favorietenlijst van de redactie. En daarin staan we niet alleen!

Gisteren werd bekend dat Tommy Wieringa de BookSpot Literatuurprijs 2018 (de opvolger van de ECI Literatuurprijs) heeft gewonnen met De Heilige Rita.

Article continues after the ad

Niet alleen de vakjury, bestaande uit beroepsrecensenten uit Nederland en Vlaanderen, maar ook de Publieksprijs ging naar de prachtige roman. “De heilige Rita is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen.”

Nouveau’s cultuurexpert Marion Florusse is ook helemaal weg van het boek:

“De heilige Rita doet iets met je vanaf de eerste regel tot de laatste en ja, jammer als het uit is, maar het mooie is dat je Wieringa’s boeken – net als die van zijn illustere voorgangers – makkelijk vaker kunt lezen. De heilige Rita is ontluisterend, spannend, geestig en magistraal.”

Lees ook: 7 Boekentips van de redactie

Meer lezen van Tommy Wieringa? Hij schrijft elke maand zijn onvolprezen column in Nouveau. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in