Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Must see: Contemporary Fashion in het museum

In het Klederdrachtmuseum in Amsterdam is nu een expositie die je als modeliefhebber écht niet wil missen. Ontwerpers van nu hebben de oude klederdracht als bron van inspiratie genomen voor nieuwe ontwerpen en die zijn echt uitzonderlijk goed gelukt. Kunst! Nederlandse modeontwerpers zoals onder ...

Must see: Contemporary Fashion in het museum

In het Klederdrachtmuseum in Amsterdam is nu een expositie die je als modeliefhebber écht niet wil missen. Ontwerpers van nu hebben de oude klederdracht als bron van inspiratie genomen voor nieuwe ontwerpen en die zijn echt uitzonderlijk goed gelukt. Kunst!

Nederlandse modeontwerpers zoals onder andere Tess van Zalinge, Bas Kosters en David Laport, hebben ontwerpen uit hun collectie beschikbaar gesteld aan Het Klederdrachtmuseum.

Die collectie is aangevuld met bijzondere bruiklenen van o.a. Alexander van Slobbe, Viktor & Rolf en uit de collecties van het Zuiderzee museum (expositie ‘Gejaagd door de wind’) en het Zeeuws museum (expositie ‘Handwerk’). Hierdoor zie je de nieuwe ontwerpen naast de oude, heel bijzonder!

Het Klederdrachtmuseum is gevestigd in een 17e -eeuws grachtenpand in het centrum van Amsterdam. In zeven kamers verrast het museum je met een explosie van kleuren, stijlen en designs van Nederlandse klederdrachten.

Contemporary Fashion is nu te zien t/m 31 maart 2019.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in