In onze nieuwe rubriek nemen we een enorme duik in de geschiedenis. Want hoe zou het toch met bepaalde sterren van vroeger gaan? Deze week Mickey Rourke, de acteur die in de jaren tachtig furore maakte.

Hij werd in één klap beroemd door zijn pikante rol in de film Body Heat (1981). 

Article continues after the ad

Pretty boy

Regisseur Lawrence Kasdan vertelde in interviews dat hij tijdens Rourke’s auditie het idee had dat hij de nieuwe Robert de Niro of Marlon Brando voor zich had. Na deze rol viel Rourke op bij andere regisseurs en volgde de ene na de andere hoofdrol.

Sekssymbool

Zo zette hij onder meer voor Francis Ford Coppola een onvergetelijke 'motorcycle boy' neer in de film Rumble Fish en in de film 9 1/2 Weeks, een dramafilm met de nodige erotiek, laat hij Kim Basinger alle hoeken van de kamer zien.

Rourke is na deze film hét sekssymbool van Hollywood.

Kort lontje

Maar Mickey kan niet goed met de roem omgaan, zo blijkt. Als snel daarna krijgt hij foute vrienden, duikt met zijn neus in de verkeerde spullen en is enorm agressief. Door zijn vele woedeaanvallen is het onmogelijk om met hem te werken. Zijn leven ligt in scherven en zijn carrière lijkt over. 

Boksen

Daarna volgen nog wel verschillende rollen, maar Rourke is niet echt meer een veel gevraagd acteur. In 1991 besluit Rourke weer te gaan boksen, hij was namelijk ooit een begenadigd bokser. 

Comeback

Maar ook dat loopt niet helemaal lekker. In 1995 wil hij daarom zijn filmcarrière nieuw leven in blazen. Verschillende films (en een aantal plastische chirurgen) later, speelt hij in 2008 in de film The Wrestler, en dat betekent zijn comeback. Hij wint in januari 2009 een Golden Globe voor deze rol.

Acteren

Op dit moment acteert Rourke nog steeds, maar na The Wrestler heeft hij geen grote rollen meer bemachtigd. Hij is de laatste tijd meer in het nieuws geweest vanwege zijn uiterlijk en zijn depressiviteit dan met zijn filmrollen. Maar Rourke is still going strong!

Met zijn vriendin Anastassija Makarenko

Bron: Daily Mail/Nieuwsblad Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in