Ze was jaren een van de gezichten van RTL, maar Merel Westrik stapt nu over naar Talpa.

De nieuwslezeres laat weten dat het wel pijn doet om weg te gaan bij haar huidige werkgever: "Om dit te kunnen doen, ga ik weg bij RTL Nieuws. Dat doet een beetje zeer. Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Met geweldige journalisten. Ik ben veel en vaak trots geweest op wat we maakten en onthulden."

Article continues after the ad

Westrik gaat vanaf half oktober de show presenteren, maar maakt haar intrede bij de zender al per 1 september. Naast de talkshow zal ze ook andere programma's maken en presenteren. "Ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5 niet onderdrukken," zegt ze. "Alles hieraan voelt goed. Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda de Mol en Jildou van der Bijl, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten."

Merel wordt vermoedelijk een concurrente van Eva Jinek, met wie ze in 2011 voor WNL in beeld kwam.

Foto's © ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in