Wie bij het horen van de tekst 'Left a good job in the city' meteen weet dat het gaat om het nummer Proud Mary, is vast in zijn nopjes met dit nieuws: je kunt namelijk vanaf volgend jaar in ons land naar TINA - De Tina Turner Musical.

De musical vertelt het levensverhaal van de zangeres vanaf haar jeugd in Nutbush in de Amerikaanse staat Tennessee tot aan haar succesvolle carrière. De musicalproductie gaat op 9 februari 2020 in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

Article continues after the ad

Het script werd geschreven door Katori Hall, in samenwerking met de Nederlandse schrijvers Frank Ketelaar en Kees Prins, die in Nederland eerder musicals als Hij Gelooft In Mij en De Tweeling schreven.

Wie gaat Tina spelen?

De musical is door Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven. Voor de Nederlandse productie worden nog acteurs, zangers en dansers gezocht. Ook wordt nog een actrice gezocht die Tina gaat spelen. Artiesten die interesse hebben in een rol in de musical, kunnen een kijkje nemen op de website van de productie. 

Lees ook: Prinses Irene loopt mee in grote klimaatmars: 'Ik ben trouw aan de aarde'

Broadway

TINA - De Tina Turner Musical, die is geproduceerd door Stage Entertainment Nederland, was eerder al in Londen en Hamburg te zien. De musical wordt dit najaar opgevoerd op Broadway.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in