Matthew McConaughey
Matthew McConaughey

Er is inmiddels een wachtlijst voor zijn lessen.

Matthew McConaughey is altijd een beetje een buitenbeentje gebleven in Hollywood. Aan de ene kant een rasacteur is bereid is zich uit te mergelen voor een rol, aan de andere kant een Texaans die zich niet gek laat maken door de showbizz.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Camila Alves McConaughey (@camilamcconaughey) op

Scharrelde in zijn wilde jaren met wat bekende dames als Sandra Bullock, Penelope Cruz en Ashley Judd die niets lelijks over kunnen hem verzinnen. En is al sinds 2006 getrouwd met Camila Alves, met wie hij drie kinderen heeft.

Article continues after the ad

Matthew won een Oscar voor zijn rol in Dallas Buyers Club...

...en mag graag zijn imago als relaxte ruwe bolster cultiveren.

Nieuwste opmerkelijke stap in zijn carrière: hij gaat lesgeven op zijn alma mater, de universiteit van Texas in  Austin, waar hij zelf Radio-Televisie-Film studeerde en in 1993 afzwaaide met een Bachelor in Science.

Een deze dagen begint hij - tijdelijk, maar fulltime - als 'professor of practice' (ervaringsdeskundige) aan het Moody College of Communication, waar hij een speciale module over produceren en opnemen gaat geven. "Het zijn dingen die ik zelf graag had willen leren," zegt hij. "En ik vind het mooi om iets terug te kunnen doen voor de school die zoveel voor mij heeft gedaan."

Het is niet de eerste keer dat hij er college geeft, samen met Scott Rice gaf hij al sinds 2015 de cursus Script to Screen als gastdocent, iets wat McConaughey opmerkelijk stil heeft weten te houden.

Verder nog iets? Nou, je kunt je met de Sleep Stories app in slaap laten McConaughey'en door zijn kalmerende stem…

… en hij is nogal van de outdoor fitness...

...wat dit soort fijne beelden oplevert. Long may your run, Matthew.

Foto's © PA Images, ANP, BSR Agency, Wild Turkey

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in