Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lezersaanbieding: ‘Pure Rubens’ in Museum Boijmans Van Beuningen

De tentoonstelling ‘Pure Rubens’ toont het grootste overzicht van Rubens’ olieverfschetsen in 65 jaar. In de olieverfschets is de briljante toets van de kunstenaar zelf altijd aanwezig. Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Museo Nacional del Prado in Madrid werkten samen om de mooist...

Lezersaanbieding: ‘Pure Rubens’ in Museum Boijmans Van Beuningen

De tentoonstelling ‘Pure Rubens’ toont het grootste overzicht van Rubens’ olieverfschetsen in 65 jaar. In de olieverfschets is de briljante toets van de kunstenaar zelf altijd aanwezig. Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Museo Nacional del Prado in Madrid werkten samen om de mooiste werken bijeen te brengen. Ze tonen de hand van de meester in al zijn facetten en verraden zijn temperament: gretig, levendig, overvloedig.

Olieverfschets
De ‘god van de schilders’, zo werd Rubens (1577-1640) door zijn tijdgenoten genoemd. Niet zonder reden: Rubens was één van de meest invloedrijke en succesvolle schilders van zijn tijd.

Rubens bereidde zijn werken doorgaans voor met een schets van olieverf op paneel. Een verrassende materiaalkeuze, want wie schetst er nu met olieverf?

Rubens was daarin niet de eerste, maar wel een cruciaal vernieuwer: niemand paste de olieverfschets op zo’n veelomvattende wijze toe als hij. Dat hij veel belang hechtte aan die schetsen, bleek na zijn overlijden.

Honderden olieverfschetsen had Rubens in zijn atelier bewaard. Museum Boijmans Van Beuningen en het Museo Nacional del Prado in Madrid bezitten beide een unieke verzameling olieverfschetsen.

Mooiste Rubens schetsen in Rotterdam
De  tentoonstelling ‘Pure Rubens’ geeft voor heel even toegang tot de kamer waarin Rubens zijn meest persoonlijke werken bewaarde.

De selectie schetsen uit beide musea is aangevuld met bruiklenen van over de hele wereld zoals werken uit de Metropolitan Museum of Art in New York, het Art Institute in Chicago, The J. Paul Getty Museum in Los Angeles, Museo Thyssen-Bornemizsa in Madrid, The National Gallery in Londen en het Louvre in Parijs.

De 68 olieverfschetsen tonen de enorme reikwijdte van Rubens ’meesterschap’ en worden gecombineerd met een aantal van de grote schilderijen, prenten, voorbereidende tekeningen en een reusachtig tapijt van de meester.

Praktische informatie:
Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20, 3015 CX ROTTERDAM
Open: Di t/m zo van 11.00 – 17.00 uur, Extra open op maandagen 15 en 22 oktober 2018
De tentoonstelling is tot en met 13 januari 2019 te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

Lezersaanbieding - Pure Rubens in Rotterdam-Arrangement
De mooiste olieverfschetsen uit de hele wereld zijn bij elkaar gebracht in het museum. Je komt dicht bij Rubens, zijn persoon en manier van werken. Een gids neemt je mee langs de meesterwerken. Sluit je bezoek gezellig af in de Espressobar met koffie of thee en iets lekkers.

Uiteraard is er tijd om ook de rest van het museum op eigen gelegenheid te bezoeken!

Data:
20 en 27 oktober 2018
Tijden:
14.00 - 15.00 uur: rondleiding met gids
15.00 - 15.30 uur: koffie/thee en taart in de Espressobar van Museum Boijmans van Beuningen
Prijzen p.p.:
* abonnees met Museumjaarkaart: € 17,50
* abonnees zonder Museumjaarkaart: € 30,-
* niet-abonnees met Museumjaarkaart: € 20,-
* niet-abonnees zonder Museumjaarkaart: € 35,-
Inclusief:
Rondleiding, koffie/thee en taart en Museumentree € 20,- (of Museumkaarttoeslag à € 2,50)
Meld je snel aan!
In elk geval vóór 15 oktober, via artifex.nu/nouveau