Dompel je in april onder in de mooiste klassieke muziek bij TivoliVredenburg in Utrecht. Als lezeres van Nouveau krijg je nu maar liefst 20 procent korting op kaartjes voor twee topconcerten.

Er gaat niets boven een fijn klassiek concert, in een zaal waar die muziek optimaal uit de verf komt. Daarvoor moet je tegenwoordig in Utrecht zijn, in het prachtige TivoliVredenburg. Je rijdt of treint er zo naartoe dankzij treinstation Utrecht Centraal en de parkeergarages van Hoog Catharijne. Verder hoef je alleen goede zin mee te nemen.

Nouveau mag jou als lezeres 20% korting bieden op kaartjes voor de Johannes-Passion en het Pianoconcert van Edvard Grieg. Twee klassieke toppers die je echt een keer live meegemaakt wilt hebben.

Griegs Pianoconcert met de wereldberoemde Alice Sara Ott 
(dinsdag 2 april)

Er is geen orkest op aarde met een hechtere band met Griegs Pianoconcert dan het Bergen Philharmonic Orchestra. De beroemde Noorse componist was immers ooit chef-dirigent van het gezelschap (tegenwoordig geleid door Edward Gardner). Geniet van een van de bekendste openingen uit de klassieke muziek, en de daaropvolgende lappendeken van muzikale invallen. Met de Duits-Japanse pianist Alice Sara Ott (een van de beste Grieg-vertolkers van dit moment) en Bartóks Concert voor Orkest, vol indrukwekkende solo’s.

De Johannes-Passion
(dinsdag 16 april)

De Matthäus-Passion is in Nederland welbekend dankzij de jaarlijkse uitzending met Pasen. Maar wist je dat de Johannes-Passion minstens net zo mooi is? Zeker de uitvoering van het Orkest van de Achttiende Eeuw (onder leiding van Daniel Reuss) en Cappella Amsterdam. Het is een beetje alsof Bach (die zijn leven lang bleef schaven aan dit imposante verhaal) een opera heeft gemaakt, zo theatraal is de voorstelling. Hou het maar eens droog als het slotkoor ‘Ruht wohl, ihr heiligen Gebeine’ inzet.

Je kunt je tickets tot en met 16 april 2019 bestellen.

- Voor Griegs Pianoconcert met de wereldberoemde Alice Sara Ott (dinsdag 2 april) - Klik hier
- Voor de Johannes-Passion (dinsdag 16 april) - Klik hier

Voer tijdens het bestelproces de kortingscode ‘klassiek2019’ in voor jouw exclusieve korting (maximaal vier tickets per persoon).

Voor meer informatie: TivoliVredenburg

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Hockney op muziek
Museumplein – Amsterdam
Het schilderij The Arrival of Spring in Woldgate van David Hockney komt 3 dagen lang (20, 21 en 22 maart) tot leven op het Museumplein in Amsterdam. Een uniek lichtspektakel samen met de muziek van harpist Remy van Kesteren. Door het imposante formaat van het paneelwerk neemt de projectie je op in de natuur, alsof je midden tussen de metershoge bomen staat. Remy van Kesteren speelt een eigen compositie geïnspireerd op de kleurige schilderijen van Hockney. Speciaal voor deze gelegenheid maakte hij een herinterpretatie van het stuk.
Info: Van Gogh Museum

Beauty & food
Lievelde
Topstiliste Patty Zomer werkt veel voor Nouveau en heeft daarnaast haar eigen dynamische stylingbedrijf waarbij ze vrouwen op weg helpt. Samen met Susan Hoffman, beauty vlogger en hair & makeup artist geeft ze in het Achterhoekse Lievelde op 28 maart workshops in een prachtig Biotel. Annemiek van Leeuwen verzorgt de culinaire omlijsting. Aanrader voor iedereen die in het Oosten woont en/of er naar wil afreizen.
Voor meer informatie: info@pattyzomer.nl of info@susanhoffman.nl

Bedankt
Drents Museum – Assen
Het Drents museum heeft recentelijk een grote collectie werk van kunstenaar Matthijs Röling (1943) uit de particuliere collecties van Cees Röling en Ad en Willy Adriaansen als schenking gekregen. In dank aanvaard: Matthijs Röling is de toepasselijke naam van een prachtige expositie. In de tentoonstelling stillevens, portretten en mythische voorstellingen die zich kenmerken door harmonie. Poëtisch, veelal nooit eerder tentoongesteld werk, dat intimiteit ademt.
Info: Drents Museum

Reis door de tijd
Kunsthal Helmond – Helmond
Eerste museale solotentoonstelling van Karin Hanssen in Nederland. Meer dan honderd schilderijen en tekeningen van 1990 tot heden. Karin Hanssen is beeldend kunstenaar, schrijver van kritische teksten en feministisch activiste. Hanssen behoort tot de meest talentvolle Belgische schilders van de laatste decennia. De tentoonstelling is een terugblik, een reis door de tijd. De kunstenares herinterpreteert historische foto’s uit de jaren ’50-’70 van de vorige eeuw. Soms baseert ze zich ook op Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw.
Info: Kunsthal Helmond

Lezersaanbieding: Mooi naakt
Japanmuseum Sieboldhuis - Leiden
Ga samen met Nouveau naar de tentoonstelling over de ontwikkeling van Japanse naaktfotografie vanaf de negentiende eeuw tot nu. 35 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjõ Kõrõ tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam. De invloed van het westen en veranderde ideeen in de Japanse maatschappij over geslacht, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s. Samen met een gids ga je langs de hoogtepunten van de tentoonstelling. Na afloop heb je nog voldoende tijd om de vaste collectie van het museum te bekijken.
Info: www.cultureleagenda.nl/nouveau

Kunst in de kerk
Grote Kerk – Breda
Dit weekend is de Brabant Art Fair in de Grote Kerk in Breda. Meer dan 75 kunstenaars exposeren met een selectie van hun mooiste werk. Alle exposanten zullen zelf aanwezig zijn. Er zijn, naast werken van keramiek, brons en hout ook schilderijen en sieraden te zien en te koop.
Info: Brabant Art Fair

 

Goed nieuws voor de romantiek-liefhebbers: er komt een vervolg op de internationale bestseller P.S. I Love You. De Ierse auteur Cecelia Ahern bevestigde het nieuws op Twitter.

Het boek heet Postscript en wordt dit najaar uitgebracht in Groot-Brittannië en Ierland.
 


Wanneer de vertaling in ons land uitkomt, is nog niet bekend. 

Zien: prachtige street art in Griekenland

Brieven

P.S. I Love You werd uitgebracht in 2004 toen de schrijfster 21 jaar oud was, zo meldt cosmopolitan.com. De lezer volgt echtpaar Holly en Gerry dat getroffen wordt door een tragedie wanneer Gerry sterft aan de gevolgen van een hersentumor.

Terwijl Holly worstelt met haar verdriet, ontdekt ze dat Gerry haar tien brieven heeft achtergelaten. Elke brief bevat berichten van de liefde van haar leven en worden afgesloten met de woorden 'P.S. I love you'. 

Schrijfster Cecelia Ahern werd dankzij het boek erg populair. Er verschenen sindsdien vijftien andere romans van haar hand. Van haar boeken zijn inmiddels 25 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Haar creaties zijn in meer dan 40 landen in 30 talen gepubliceerd.

Tranentrekker met Hilary Swank en Gerard Butler

P.S. I Love You werd in 2007 nog populairder toen het boek werd verfilmd. De rolprent met Hilary Swank en Gerard Butler in de hoofdrollen is een ware tranentrekker.

Bekijk hieronder de trailer van de film.

Bron: cosmopolitan.com
Beeld: Warner Bros


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in