Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lekker swingen met een koptelefoon: de walkman is pure nostalgie

In 1979 werd dé uitvinding van de jaren zeventig geboren: de walkman. Onderweg met een koptelefoon op meeblèren met je favoriete muziek in stereo. We verlangen stiekem nog weleens terug naar die tijd. Sony was de eerste die zo'n draagbare cassettespeler op de markt bracht. Miljoenen Hij was klein...

Lekker swingen met een koptelefoon: de walkman is pure nostalgie

In 1979 werd dé uitvinding van de jaren zeventig geboren: de walkman. Onderweg met een koptelefoon op meeblèren met je favoriete muziek in stereo. We verlangen stiekem nog weleens terug naar die tijd.

Sony was de eerste die zo'n draagbare cassettespeler op de markt bracht.

Miljoenen

Hij was klein en compact en kon gewoon mee in je binnenzak. De muziekspeler was vrij kostbaar, zo'n 150 dollar. Uiteindelijk verkocht Sony zo'n 400 miljoen walkmans. Veel meer dan verwacht: het bedrijf hoopte de 30.000 die ze hadden gemaakt te verkopen.

Inspiratiebron

De walkman was en is een fenomeen. Zo'n beetje iedereen was in het bezit van deze 'muzikale rakker'. Het pielen met de cassettebandjes namen we allemaal voor lief. Ook nu zijn de walkmans overigens nog te koop. Verder wordt de walkman ook in de mode gebruikt en dient het als inspiratie. Zo heeft Dolce&Gabbana er een clutch van gemaakt.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in