ART BREDA viert in 2018 haar eerste lustrum in de nieuwe evenementenhal Breepark. Op ART BREDA is niet alleen oude en hedendaagse kunst te zien, maar ook antiek en design, gebracht door de beste handelaren in hun vakgebied. Een bijzondere collectie.

Je vindt er Art Nouveau, aziatica, zilver, uurwerken, etnografica, ikonen, tapijten, kaarten en prenten. Galerieën voor hedendaagse kunst brengen een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en van jong talent. 

True Beauty in het Stedelijk Museum Breda

Bij de expositie True Beauty (3/3 – 19/8) zie je een overzicht van de mooiste foto’s, video’s en visualisaties van wetenschappelijke toponderzoekers samen met werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap.

De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in. Bekijk een impressie van de expositie en een videoportret van deze bijzondere kunstenaar in stand 28.

Met BredaPhoto terug in de tijd

Tijdens ART BREDA gaat BredaPhoto in de foyer juist terug in de tijd, samen met ‘collodion-fotograaf’ Peter van Hal. Laat jezelf vereeuwigen zoals mensen dat 175 jaar geleden ook al deden!

Zelf kunst ervaren in het Het Koninklijke VHOK Paviljoen

Wat is er nou leuker dan kunst en antiek zelf ervaren? De bij de Koninklijke VHOK aangesloten handelaren zijn kunsthistorische connaisseurs met veel praktische kennis en inzicht in de waarde en waarde-ontwikkeling van objecten.

In dagelijkse sessies Kunst & Antiek in de Praktijk op ART BREDA staat het gezamenlijk ontdekken, leren over en begrijpen van kunst centraal. Iedereen steekt hier iets van op.

Maar liefst 21 leden van de Koninklijke VHOK zijn op ART BREDA aanwezig, waarvan zeven binnen het Koninklijke VHOK-paviljoen. Kom voor meer informatie over het programma naar stand 37.

Dagelijkse rondleidingen

Twee keer per dag verzorgt kunsthistoricus Marius van Dam een boeiende rondleiding over de beurs. Aan de rondleidingen kan kosteloos deelgenomen worden door maximaal 15 bezoekers per keer. Aanmelden doe je bij de infobalie op de beurs.

Een paar highlights:

Galerie Bianca Landgraaf

Kunsthuis Amsterdam Titus Brein Dutch Flower Bomb Photofusion 2017

Edward Pranger Oriental Art Jade kom met vergulde decoratie China Qianlong merk en periode (1736-1795) Diameter 11 cm

Kunsthandel Studio 2000 Isaac Israëls Eze lrijden op het strand in Scheveningen c.a.1900 olieverf op doek 45x60cm

Deze kunstwerken bekijk je allemaal tijdens ART BREDA van 19 t/m 22 april 2018. Meer informatie? 

Elke week een cultuuragenda ontvangen voor het aankomende weekend? Gewoon in je in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Al meer dan dertig jaar wordt in het Park bij de Euromast in Rotterdam één keer per jaar de romantiek gevierd. De Dag van de Romantische Muziek is aankomende zondag 19 augustus 2018.

In het park bij de Euromast kan je je heel de dag laven aan romantische muziek uit alle windstreken. Van Balkan tot Braziliaanse invloeden. Natuurlijk is aan de innerlijke mens ook gedacht; bij de verschillende mobiele keukens kun je terecht voor allerlei lekkers.

Het weer helpt ook een handje mee, dus het belooft een heerlijke dag in het park te worden.

Luistertips

Dominic Seldis van het Batavierhuis en Club Classique is een aanrader. Je kent hem misschien wel van  het televisieprogramma ‘Maestro’. Hij speelt zijn ‘Stand up bass’-voorstelling, waarin hij prachtige muziek afwisselt met hilarische anekdotes over de contrabas.

Club Classique presenteert een unieke voorstelling waarin beelden uit de gloednieuwe YouTube-serie ‘Roadtrip La Bohème’, over operacomponist Giacomo Puccini, gecombineerd worden met livemuziek. Bijzonder!

Praktisch

Let op; je kan geen eigen eten en drinken meenemen op het festivalterrein, maar bij de ingang is wel een speciale picknickplek.

Het festival is in principe gratis, maar de organisatie vraagt wel om een kleine bijdrage (vanaf € 2,-) om uit de kosten te komen.

Meer informatie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Gisteren overleed de legendarische soulzangeres Aretha Franklin. Tot februari trad het podiumdier nog op met hits als RESPECT, Think en You make me feel like a natural woman. Vanuit heel de wereld regende het anekdotes en herinneringen. Deze wilden we je niet onthouden.

Michelle Obama memoreerde meerdere optredens van The Queen of Soul en deelde deze bijzondere foto:

Generatiegenote Barbra Streisand, zelf ook 76, stond stil bij de maatschappelijke betrokkenheid van Franklin.

Aretha was een aantal keer te gast bij de Oprah Winfrey show. Oprah deelde een mooi overzicht van die bezoeken:

 

No matter how many great singers and voices there will always be 1 Queen. #ArethaQueenForever

Een bericht gedeeld door Oprah (@oprah) op

Het respect druipt van de woorden van Lenny Kravitz:

Barack Obama vertelde iets meer over het verleden van de legendarische zangeres.

 

America has no royalty. But we do have a chance to earn something more enduring. Born in Memphis and raised in Detroit, Aretha Franklin grew up performing gospel songs in her father’s congregation. For more than six decades since, every time she sang, we were all graced with a glimpse of the divine. Through her compositions and unmatched musicianship, Aretha helped define the American experience. In her voice, we could feel our history, all of it and in every shade—our power and our pain, our darkness and our light, our quest for redemption and our hard-won respect. She helped us feel more connected to each other, more hopeful, more human. And sometimes she helped us just forget about everything else and dance. Aretha may have passed on to a better place, but the gift of her music remains to inspire us all. May the Queen of Soul rest in eternal peace. Michelle and I send our prayers and warmest sympathies to her family and all those moved by her song.

Een bericht gedeeld door Barack Obama (@barackobama) op

De absolute wereldster is 76 geworden en leed sinds 2010 aan alvleesklierkanker. Eerder deze week verschenen al berichten in de media over de zorgwekkende gezondheid van de zangeres.

Beeld: ANP