ART BREDA viert in 2018 haar eerste lustrum in de nieuwe evenementenhal Breepark. Op ART BREDA is niet alleen oude en hedendaagse kunst te zien, maar ook antiek en design, gebracht door de beste handelaren in hun vakgebied. Een bijzondere collectie.

Je vindt er Art Nouveau, aziatica, zilver, uurwerken, etnografica, ikonen, tapijten, kaarten en prenten. Galerieën voor hedendaagse kunst brengen een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en van jong talent. 

More content below the advertising

True Beauty in het Stedelijk Museum Breda

Bij de expositie True Beauty (3/3 – 19/8) zie je een overzicht van de mooiste foto’s, video’s en visualisaties van wetenschappelijke toponderzoekers samen met werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap.

De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in. Bekijk een impressie van de expositie en een videoportret van deze bijzondere kunstenaar in stand 28.

Met BredaPhoto terug in de tijd

Tijdens ART BREDA gaat BredaPhoto in de foyer juist terug in de tijd, samen met ‘collodion-fotograaf’ Peter van Hal. Laat jezelf vereeuwigen zoals mensen dat 175 jaar geleden ook al deden!

Zelf kunst ervaren in het Het Koninklijke VHOK Paviljoen

Wat is er nou leuker dan kunst en antiek zelf ervaren? De bij de Koninklijke VHOK aangesloten handelaren zijn kunsthistorische connaisseurs met veel praktische kennis en inzicht in de waarde en waarde-ontwikkeling van objecten.

In dagelijkse sessies Kunst & Antiek in de Praktijk op ART BREDA staat het gezamenlijk ontdekken, leren over en begrijpen van kunst centraal. Iedereen steekt hier iets van op.

Maar liefst 21 leden van de Koninklijke VHOK zijn op ART BREDA aanwezig, waarvan zeven binnen het Koninklijke VHOK-paviljoen. Kom voor meer informatie over het programma naar stand 37.

Dagelijkse rondleidingen

Twee keer per dag verzorgt kunsthistoricus Marius van Dam een boeiende rondleiding over de beurs. Aan de rondleidingen kan kosteloos deelgenomen worden door maximaal 15 bezoekers per keer. Aanmelden doe je bij de infobalie op de beurs.

Een paar highlights:

Galerie Bianca Landgraaf

Kunsthuis Amsterdam Titus Brein Dutch Flower Bomb Photofusion 2017

Edward Pranger Oriental Art Jade kom met vergulde decoratie China Qianlong merk en periode (1736-1795) Diameter 11 cm

Kunsthandel Studio 2000 Isaac Israëls Eze lrijden op het strand in Scheveningen c.a.1900 olieverf op doek 45x60cm

Deze kunstwerken bekijk je allemaal tijdens ART BREDA van 19 t/m 22 april 2018. Meer informatie? 

Elke week een cultuuragenda ontvangen voor het aankomende weekend? Gewoon in je in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Dit weekend is de laatste kans om het kind in je jezelf te ontdekken bij de bijzondere tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het CoBrA-museum. gaat dat zien!

In deze grootschalige kunsttentoonstelling speelt het Cobra Museum als het ware met de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden, voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken. 

More content below the advertising

Kunstwerken van bekende CoBrA-kunstenaars staan schouder aan schouder met werken van hedendaagse kunstenaars. 

CoBrA-lid van het  eerste uur Karel Appel zei: “Onze dromen, ons gedrag, ons werk, het had inderdaad iets kinderlijks. In die tijd wilden we net als kinderen iets van de grond af opbouwen.”

Veel van deze kunstenaars begonnen met het verzamelen van kinderkunst en lieten zich direct beïnvloeden door de onderwerpen, vormen en technieken van kinderen. Ook werkten ze regelmatig samen met kinderen en toonden hun werk in tentoonstellingen en tijdschriften direct naast kindertekeningen.

De meeste kunstenaars binnen de groep probeerden dan ook om net zo onbevangen en spontaan als een kind te schilderen, waardoor hun schilderijen soms ook echt aan kindertekeningen doen denken.

Tot en met 17 februari 2019 bezoek je Een Ontembare Kracht in het CoBra-museum. Een aanrader!

Midden in Apeldoorn staat sinds 1899 de fabriek van Royal Talens waar al 120 jaar de meest kleurrijke kunstschildersverf wordt geproduceerd.

Experience Centre
In het Experience Centre, hét creatieve centrum van Royal Talens, vlak naast het monumentale hoofdgebouw, krijg je door de geweldige entourage direct zin om aan de slag te gaan. Overal staan producten die je kan uit proberen en werkstukken ter inspiratie.

More content below the advertising

Workshops
Het werken met al die mooie materialen kan tijdens één van de vele workshops die er worden gegeven. Denk aan werken met ecoline, mixed media, soft pastel, maar ook schilderen met de water vermengbare olieverf Cobra. Voor zowel de beginner als de wat meer ervaren creatieveling staat er wel wat op het programma. De workshops worden gegeven door één van de ervaren vaste medewerkers van het Experience Centre, maar ook worden er regelmatig gastdocenten uitgenodigd om het aanbod in workshops en technieken zo groot mogelijk te maken.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding door de fabriek kun je met eigen ogen zien hoe al die mooie verf geproduceerd wordt. Een uitermate boeiend proces! Van los pigment tot de uiteindelijke verf in de tube, alles komt voorbij. Daarbij wordt er ook heel veel informatie over verf, de gebruikte grondstoffen, het productie- en het verpakkingsproces gegeven. De vakkundige en zeer betrokken medewerkers in de fabriek helpen daar vaak graag nog bij mee door iets extra te laten zien of uit te leggen.

Er worden regelmatig workshops en rondleidingen georganiseerd welke te vinden en te boeken zijn via de website www.royaltalensexperience.nl. Voor groepen vanaf 14 personen kunnen er op maar gemaakte programma’s worden samengesteld; neem hiervoor contact op met het Experience Centre.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, het station is op enkele minuten loopafstand en prima bereikbaar met de eigen auto.