ART BREDA viert in 2018 haar eerste lustrum in de nieuwe evenementenhal Breepark. Op ART BREDA is niet alleen oude en hedendaagse kunst te zien, maar ook antiek en design, gebracht door de beste handelaren in hun vakgebied. Een bijzondere collectie.

Je vindt er Art Nouveau, aziatica, zilver, uurwerken, etnografica, ikonen, tapijten, kaarten en prenten. Galerieën voor hedendaagse kunst brengen een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, glas en keramiek van bekende kunstenaars en van jong talent. 

True Beauty in het Stedelijk Museum Breda

Bij de expositie True Beauty (3/3 – 19/8) zie je een overzicht van de mooiste foto’s, video’s en visualisaties van wetenschappelijke toponderzoekers samen met werk van kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap.

De Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in. Bekijk een impressie van de expositie en een videoportret van deze bijzondere kunstenaar in stand 28.

Article continues after the ad

Met BredaPhoto terug in de tijd

Tijdens ART BREDA gaat BredaPhoto in de foyer juist terug in de tijd, samen met ‘collodion-fotograaf’ Peter van Hal. Laat jezelf vereeuwigen zoals mensen dat 175 jaar geleden ook al deden!

Zelf kunst ervaren in het Het Koninklijke VHOK Paviljoen

Wat is er nou leuker dan kunst en antiek zelf ervaren? De bij de Koninklijke VHOK aangesloten handelaren zijn kunsthistorische connaisseurs met veel praktische kennis en inzicht in de waarde en waarde-ontwikkeling van objecten.

In dagelijkse sessies Kunst & Antiek in de Praktijk op ART BREDA staat het gezamenlijk ontdekken, leren over en begrijpen van kunst centraal. Iedereen steekt hier iets van op.

Maar liefst 21 leden van de Koninklijke VHOK zijn op ART BREDA aanwezig, waarvan zeven binnen het Koninklijke VHOK-paviljoen. Kom voor meer informatie over het programma naar stand 37.

Dagelijkse rondleidingen

Twee keer per dag verzorgt kunsthistoricus Marius van Dam een boeiende rondleiding over de beurs. Aan de rondleidingen kan kosteloos deelgenomen worden door maximaal 15 bezoekers per keer. Aanmelden doe je bij de infobalie op de beurs.

Een paar highlights:

Galerie Bianca Landgraaf

Kunsthuis Amsterdam Titus Brein Dutch Flower Bomb Photofusion 2017

Edward Pranger Oriental Art Jade kom met vergulde decoratie China Qianlong merk en periode (1736-1795) Diameter 11 cm

Kunsthandel Studio 2000 Isaac Israëls Eze lrijden op het strand in Scheveningen c.a.1900 olieverf op doek 45x60cm

Deze kunstwerken bekijk je allemaal tijdens ART BREDA van 19 t/m 22 april 2018. Meer informatie? 

Elke week een cultuuragenda ontvangen voor het aankomende weekend? Gewoon in je in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in