Ijzige kou, de geur van vette worsten, kerstkramen, warme chocomel en prachtige ijsbanen. Het zijn dé ingrediënten voor een kerstmarkt. Ja, het is echt al december.

De feestdagen komen er dus snel aan. Ervaar de magie van Kerstmis op deze vijf mooie kerstmarkten.

Article continues after the ad

1. Magisch Maastricht (t/m 1 januari)

De Limburgse hoofdstad maakt er elk jaar een feestje van en pakt altijd groots uit. Zo ook dit jaar weer. De kerstmarkt (deels overdekt) heeft ook een nostalgische look. Je vindt er een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad en heel veel traditionele activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#maastricht #maastrichtkerstmarkt #kerstmarkt #kerst #kerstlichtjes #daguitstap #citytrip #christmas

Een bericht gedeeld door Plu Jimmy (@plujimmy) op

2. Romantisch Brugge
 

Ook bij onze buren kunnen ze er wat van. De kerstmark van Brugge is één van de bekendste en ook één van de mooiste van België. Centraal op de Grote Markt in Brugge staat de grote verlichte ijspiste, prachtig! Wat je hier verder vindt? Houten kerststalletjes waar glühwein, broodjes worst en allerlei winterse artikelen verkocht worden. De wintermarkt is van 23 november tot en met 2 januari 2018 en de openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 10.30 uur tot 22.00 uur.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt #tbtback🔙 #kerstmarkt #kerstmarktbrugge

Een bericht gedeeld door Thereinim (@thereindeep) op

3. Den Haag (15 t/m 23 december)

Glühwein, sfeerverlichting en kerstaccessoires, je vindt het allemaal op de Royal Christmas Fair aan het romantische Lange Voorhout in Den Haag. Je kunt er elke dag van 12.00 uur tot 21.00 uur en op 24 december van 12.00 uur tot 18.00 uur slenteren langs kraampjes met hebberigmakende spullen, winterse lekkernijen eten en genieten van gratis optredens. Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

KERSTHUISJES Eind december vult het Lange Voorhout zich weer met enorm veel kersthuisjes met de mooiste (kerst)producten tijdens de Royal Christmas Fair. Goed nieuws: er zijn nog een paar huisjes beschikbaar. Dus heb jij een uniek, ambachtelijk, onderscheidend product waarvan je haast zeker weet dat we dit niet al bij een andere standhouder tegenkomen? En ben jij ervan overtuigd dat jij ab-so-luut niet mag ontbreken in ons veelzijdige aanbod? Of ken jij iemand waarvan je écht vindt dat hij/zij niet op deze bijzondere kerstmarkt mag ontbreken? Mail dan naar: admin@royalchristmasfair.nl en misschien ben jij er wel bij straks van 14 tot en met 23 december aan het Lange Voorhout! Fijn weekend allemaal! . #royalchristmasfair #langevoorhout #denhaag #thehague #thisisthehague #behague #070 #denhaagtogo #denhaagcentrum #kerstmarkt #kerstmis #kerst #dagjeweg #standhouders #kersthuisjes #markt #christmas #christmasfair

Een bericht gedeeld door Royal Christmas Fair (@royalchristmasfairthehague) op

4. Winter Wonderland in Londen

Waar anders kun je beter een kerstmarkt bezoeken dan in Londen. Winter Wonderland in Hyde Park behoort wel tot de top als het gaat om kerstmarkten. Zes weken lang staat het daar in het teken van winteractiviteiten. Je vindt het er echt van alles: van een winters circus, een kermis, après-skihutten, koek en zopie chalets en nog veel veel meer. Hyde Park Winter Wonderland is vanaf 23 november geopend tot 6 januari 2019. Meer informatie vind je hier.

5. Frankfurt
 

In deze Duitse stad vind je de oudste kerstmarkt ter wereld. Je vindt er zo'n 240 marktkramen (met onder meer unieke honing, kerstdecoratie en culinaire lekkernijen) met typische kerstproducten. Ook kun je een dertig meter hoge kerstboom vol moois bewonderen. De kerstmarkt is te bezoeken van 26 november tot 22 december 2018. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Это глупо с твоей стороны было начинать этот спор @alpetrop

Een bericht gedeeld door Denis Kirichev (@dkirichev) op

Bron: kerstmarkten.nl Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in