Ijzige kou, de geur van vette worsten, kerstkramen, warme chocomel en prachtige ijsbanen. Het zijn dé ingrediënten voor een kerstmarkt. Ja, het is echt al december.

De feestdagen komen er dus snel aan. Ervaar de magie van Kerstmis op deze vijf mooie kerstmarkten.

1. Magisch Maastricht (t/m 1 januari)

De Limburgse hoofdstad maakt er elk jaar een feestje van en pakt altijd groots uit. Zo ook dit jaar weer. De kerstmarkt (deels overdekt) heeft ook een nostalgische look. Je vindt er een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad en heel veel traditionele activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#maastricht #maastrichtkerstmarkt #kerstmarkt #kerst #kerstlichtjes #daguitstap #citytrip #christmas

Een bericht gedeeld door Plu Jimmy (@plujimmy) op

2. Romantisch Brugge
 

Ook bij onze buren kunnen ze er wat van. De kerstmark van Brugge is één van de bekendste en ook één van de mooiste van België. Centraal op de Grote Markt in Brugge staat de grote verlichte ijspiste, prachtig! Wat je hier verder vindt? Houten kerststalletjes waar glühwein, broodjes worst en allerlei winterse artikelen verkocht worden. De wintermarkt is van 23 november tot en met 2 januari 2018 en de openingstijden zijn maandag t/m donderdag van 10.30 uur tot 22.00 uur.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt #tbtback🔙 #kerstmarkt #kerstmarktbrugge

Een bericht gedeeld door Thereinim (@thereindeep) op

3. Den Haag (15 t/m 23 december)

Glühwein, sfeerverlichting en kerstaccessoires, je vindt het allemaal op de Royal Christmas Fair aan het romantische Lange Voorhout in Den Haag. Je kunt er elke dag van 12.00 uur tot 21.00 uur en op 24 december van 12.00 uur tot 18.00 uur slenteren langs kraampjes met hebberigmakende spullen, winterse lekkernijen eten en genieten van gratis optredens. Klik hier voor meer informatie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

KERSTHUISJES Eind december vult het Lange Voorhout zich weer met enorm veel kersthuisjes met de mooiste (kerst)producten tijdens de Royal Christmas Fair. Goed nieuws: er zijn nog een paar huisjes beschikbaar. Dus heb jij een uniek, ambachtelijk, onderscheidend product waarvan je haast zeker weet dat we dit niet al bij een andere standhouder tegenkomen? En ben jij ervan overtuigd dat jij ab-so-luut niet mag ontbreken in ons veelzijdige aanbod? Of ken jij iemand waarvan je écht vindt dat hij/zij niet op deze bijzondere kerstmarkt mag ontbreken? Mail dan naar: admin@royalchristmasfair.nl en misschien ben jij er wel bij straks van 14 tot en met 23 december aan het Lange Voorhout! Fijn weekend allemaal! . #royalchristmasfair #langevoorhout #denhaag #thehague #thisisthehague #behague #070 #denhaagtogo #denhaagcentrum #kerstmarkt #kerstmis #kerst #dagjeweg #standhouders #kersthuisjes #markt #christmas #christmasfair

Een bericht gedeeld door Royal Christmas Fair (@royalchristmasfairthehague) op

4. Winter Wonderland in Londen

Waar anders kun je beter een kerstmarkt bezoeken dan in Londen. Winter Wonderland in Hyde Park behoort wel tot de top als het gaat om kerstmarkten. Zes weken lang staat het daar in het teken van winteractiviteiten. Je vindt het er echt van alles: van een winters circus, een kermis, après-skihutten, koek en zopie chalets en nog veel veel meer. Hyde Park Winter Wonderland is vanaf 23 november geopend tot 6 januari 2019. Meer informatie vind je hier.

5. Frankfurt
 

In deze Duitse stad vind je de oudste kerstmarkt ter wereld. Je vindt er zo'n 240 marktkramen (met onder meer unieke honing, kerstdecoratie en culinaire lekkernijen) met typische kerstproducten. Ook kun je een dertig meter hoge kerstboom vol moois bewonderen. De kerstmarkt is te bezoeken van 26 november tot 22 december 2018. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Это глупо с твоей стороны было начинать этот спор @alpetrop

Een bericht gedeeld door Denis Kirichev (@dkirichev) op

Bron: kerstmarkten.nl Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. 

Less is More
Museum Voorlinden - Wassenaar
We staan altijd ‘aan’. De wereld komt via onze smartphones 24 uur per dag binnen. Een overvloed aan prikkels is het gevolg en soms weten we daar helemaal niet zo goed raad mee. Daarom verlangen veel mensen naar een nieuw begin, een soort nulpunt. Ook in de kunstwereld zien we deze tendens. Zo is er weer aandacht voor jaren zestig-stromingen als Minimal Art en Zero. Veel kunstenaars grijpen terug op minimalistische principes: reduceren, ordenen en hergebruiken.
Info: Museum Voorlinden

All-in the Family
Museum More - Gorssel
Vier getalenteerde schilders in één gezin. De vier gebroeders Barraud uit Zwitserland zijn belangrijke vertegenwoordigers van het Europese realisme uit de jaren twintig en dertig. Het werk van François Barraud, de beroemdste van de vier broers, staat centraal in de expositie. Maar zijn schilderijen worden omringd door die van zijn broers Aimé, Aurèle en Charles, zonder wie hij zijn hoge niveau nooit bereikt zou hebben.
Info: Museum More

Eten bij de Oranjes
Paleis op de Dam – Amsterdam
Er wordt bij de Oranjes niet van zomaar bordjes gegeten… Zo hebben ze het bijzondere Guriev-servies en het zilveren Engels Plateau van koning Willem II en koningin Anna Paulowna. In 1816 trouwde de prins van Oranje, de latere koning Willem II in Sint-Petersburg met Anna Paulowna, dochter van de Russische tsaar Paul I. Het kostbare servies was onderdeel van de bruidsschat en werd ruimhartig beschilderd met allegorische, klassieke en folkloristische motieven.
Info: Paleis op de Dam

Liefdesverklaring
Museum de Fundatie - Zwolle
Expositie Vrijheid is een liefdesverklaring aan de Nederlandse kunst met als doel het uitlokken van de discussie. Vijftig toonaangevende kunstwerken uit de afgelopen vijftig jaar vormen deze intrigerende tentoonstelling.
Info: Museum De Fundatie

Modegek
Museum van de Vrouw – Echt
In deze tentoonstelling zien wij in vogelvlucht 150 jaar Westerse modegeschiedenis. De laatste anderhalve eeuw is er ongelooflijk veel veranderd in de mode. In de 18de eeuw was er alleen mode voor de rijken. Exclusieve kleding, in opdracht en op maat gemaakt. Vergelijk dat eens met nu. Er is eindeloos veel keus en vandaag besteld, morgen in huis.
Info: Museum van de Vrouw

Tip van de redactie – bestel nu vast je kaarten
De ballerina van Auschwitz | Koninklijk Theater Carré - Amsterdam
Op zaterdag 4 mei 2019 staan Prima Ballerina van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en gelauwerd acteur Pierre Bokma éénmalig samen in de piste in De Ballerina van Auschwitz. De productie is geïnspireerd op het levensverhaal van Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, die op haar zestiende in het concentratiekamp moest dansen voor Joseph ‘engel des doods’ Mengele. De tekst is van Gerardjan Rijnders. Een indrukwekkende voorstelling over dader en slachtoffer die zich afspeelt tussen toen en nu.
Info: Koninklijk Theater Carré

Martin Luther King
Den Haag
En hoofdredacteur én wandelfanaat Claudia tipt voor zaterdag nog deze wandeling:  de Martin Luther King Walk naar het Vredespaleis in Den Haag. "Wij hebben nog niet geleerd als broers en zusters met elkaar te lopen" – Martin Luther King (Amsterdam, 1964).  Vandaag de dag is King’s gedachtengoed nog steeds een inspiratie voor velen. Tijdens deze nieuwe wandeling uit de wandelingenreeks van Frank Kanhai wordt in het weekend voorafgaand aan de Martin Luther King dag stilgestaan bij de diepe indruk die hij heeft gemaakt op miljoenen mensen over de hele wereld.

Start bij het Nationaal Archief in Den Haag om 11 uur. Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag. Het Nationaal Archief ligt naast het station Den Haag Centraal.
Info: Frank Kanhai

Pure nostalgie: het cassettebandje. De radio aan, en dan je favoriete hits opnemen. Vervolgens het bandje vervloeken als het lint vastliep of als je per ongeluk over een ander nummer opnam.

Het bandje bestaat dankzij Lou Ottens, hij vond het plastic ding nu vijfenvijftig jaar geleden uit.

Comeback

Het bandje met dat gruizige geluid was bedoeld voor de walkman, in de auto en om je eigen stem op te nemen. In het tijdperk van het streamen blijkt nu dat de cassette weer hip is. Je koopt er eentje tussen de 8 euro en 12 euro.

Leuke feiten

Er werden in 2018 meer verkocht dan ooit tevoren. Wel op kleine schaal, maar toch. Leuke feitjes: het bestverkopende bandje van 2018 kwam van The 1975, die 7523 exemplaren verkocht van hun A Brief Inquiry Into Online Relationships. Kylie Minogue stond op plek twee met 6200 verkochte cassettebandjes.

Bron: 3FM/Historiek Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in