Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ken je dit nog uit de jaren tachtig: aerobics met Jane Fonda én Olivia Newton-John

Heel Nederland (en ook ver daarbuiten) was in de jaren zeventig en tachtig 'in de ban van de benen', oftewel aerobics. Vrouwen stonden in de rij om zich aan te melden voor deze nieuwe manier van bewegen. Het was een hype van jewelste. In Nederland introduceerde Debbie Jenner aerobics, maar in Ame...

Ken je dit nog uit de jaren tachtig: aerobics met Jane Fonda én Olivia Newton-John

Heel Nederland (en ook ver daarbuiten) was in de jaren zeventig en tachtig 'in de ban van de benen', oftewel aerobics. Vrouwen stonden in de rij om zich aan te melden voor deze nieuwe manier van bewegen. Het was een hype van jewelste.

In Nederland introduceerde Debbie Jenner aerobics, maar in Amerika was het Jane Fonda die iedereen van de bank kreeg.

Dat lijf!

Met haar strakke lijf, wat elke vrouw maar al te graag ook wilde hebben, showde ze de beste - en soms ook best pittige - aerobic moves. die oefeningen werden gebundeld in een boek en kwamen ook op de good old videoband terecht. Jane Fonda’s Workout werd een hit, er werden wereldwijd maar liefst 17 miljoen exemplaren van verkocht.

Benen in de lucht

Ook Olivia Newton-John droeg bij aan de populariteit van aerobics. Met haar nummer Physical en bijbehorende videoclip met work-out gingen de benen in de lucht.

Bron: The Cut Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in