Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ken je deze nog: de Afghaanse jas (zelfs in koninklijke kringen een hit)

Het was vroeger de Uggs onder de jassen: de Afghaanse jas (soort lammy coat). Het warmhoudertje was een rage in de jaren zeventig en tachtig. Een mooie (hippie) jas van suède met schapenvacht.  Beroemde jas Alleen een beetje jammer dat-ie niet bepaald fris rook als het begon te regenen. De jas - ...

Ken je deze nog: de Afghaanse jas (zelfs in koninklijke kringen een hit)

Het was vroeger de Uggs onder de jassen: de Afghaanse jas (soort lammy coat). Het warmhoudertje was een rage in de jaren zeventig en tachtig.

Een mooie (hippie) jas van suède met schapenvacht. 

Beroemde jas

Alleen een beetje jammer dat-ie niet bepaald fris rook als het begon te regenen. De jas - die zowel populair was onder vrouwen als mannen - werd door verschillende beroemdheden gedragen. Zo hadden onder anderen Janis Joplin en Jimi Hendrix een exemplaar in de kast hangen.

Uniek

In Nederland droeg Boudewijn de Groot zo'n hippiejas. De zanger droeg het exemplaar op de cover van zijn LP Apocalyps. Geen enkele jas was overigens hetzelfde. De echte exemplaren werden namelijk met de hand gemaakt. 

Koninklijk tintje

Tegenwoordig is de jas nog steeds te koop. De lammy coat wordt zelfs in koninklijke kringen gedragen. Zo heeft koningin Máxima verschillende versies in haar garderobe hangen. 

Bron: Nouveau Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in