Na de casettebandjes (waar je eindeloos bezig was met die bruine linten), verschenen ronde schijven waar muziek op stond: cd's. Die je in de jaren tachtig afspeelde op een zogenoemde discman.

Een draagbare muziekspeler was (naast de walkman) een feit. 

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

「 SOLD OUT 」 - kirim ke Tangerang 👌 Discman Sony D-247 off Kondisi: Sudah ditest tapi tidak ada tanda2 kehidupan, remote dan earphone kondisi baik Menggunakan baterai AA x2 DC in 4.5v Fisik utuh bisa buat kanibal dan diambil partnya kelengkapan: √ unit √ remote dan earphone original sony √ dusbox dan lembar panduan Terjual: 35rb ikuti jejak barang lainya yg masih tersedia di hastag: # readyanalog (hapus spasi) #discman #walkman #jualdiscman #jualwalkman #discmansony #walkmansony #jualdiscmanmurah #discmanmurah #portablecdplayer #kasetpita #jajankaset #kasettape #jualcd #cdportable #jualdiscmansony #discmanbca #discmanpanasonic #discmanphilips #discmansony

Een bericht gedeeld door Jual berbagai barang antik (@analog_nostalgia) op

Plussen, maar ook veel minnen

Toen in de jaren tachtig de cd werd uitgevonden, was Sony er als de kippen bij: de Sony Discman D-50 werd geboren. Hartstikke leuk, maar er zaten wel wat minnetjes aan. Zo kon je er bijvoorbeeld niet mee hardlopen, want door de schokken raakte de discman compleet van slag.

Het kon ook voorkomen dat je lekker naar een nummer luisterde en deze plotseling werd afgebroken of oversloeg, je kon de discman bijna niet bewegen. Ook jammer, op een cd paste maar twintig nummers. Nee, de discman werd niet door iedereen gewaardeerd. Des te blijer werden we van de mp3-speler.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Dit weekend is de laatste kans om het kind in je jezelf te ontdekken bij de bijzondere tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het CoBrA-museum. gaat dat zien!

In deze grootschalige kunsttentoonstelling speelt het Cobra Museum als het ware met de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden, voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken. 

More content below the advertising

Kunstwerken van bekende CoBrA-kunstenaars staan schouder aan schouder met werken van hedendaagse kunstenaars. 

CoBrA-lid van het  eerste uur Karel Appel zei: “Onze dromen, ons gedrag, ons werk, het had inderdaad iets kinderlijks. In die tijd wilden we net als kinderen iets van de grond af opbouwen.”

Veel van deze kunstenaars begonnen met het verzamelen van kinderkunst en lieten zich direct beïnvloeden door de onderwerpen, vormen en technieken van kinderen. Ook werkten ze regelmatig samen met kinderen en toonden hun werk in tentoonstellingen en tijdschriften direct naast kindertekeningen.

De meeste kunstenaars binnen de groep probeerden dan ook om net zo onbevangen en spontaan als een kind te schilderen, waardoor hun schilderijen soms ook echt aan kindertekeningen doen denken.

Tot en met 17 februari 2019 bezoek je Een Ontembare Kracht in het CoBra-museum. Een aanrader!

Midden in Apeldoorn staat sinds 1899 de fabriek van Royal Talens waar al 120 jaar de meest kleurrijke kunstschildersverf wordt geproduceerd.

Experience Centre
In het Experience Centre, hét creatieve centrum van Royal Talens, vlak naast het monumentale hoofdgebouw, krijg je door de geweldige entourage direct zin om aan de slag te gaan. Overal staan producten die je kan uit proberen en werkstukken ter inspiratie.

More content below the advertising

Workshops
Het werken met al die mooie materialen kan tijdens één van de vele workshops die er worden gegeven. Denk aan werken met ecoline, mixed media, soft pastel, maar ook schilderen met de water vermengbare olieverf Cobra. Voor zowel de beginner als de wat meer ervaren creatieveling staat er wel wat op het programma. De workshops worden gegeven door één van de ervaren vaste medewerkers van het Experience Centre, maar ook worden er regelmatig gastdocenten uitgenodigd om het aanbod in workshops en technieken zo groot mogelijk te maken.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding door de fabriek kun je met eigen ogen zien hoe al die mooie verf geproduceerd wordt. Een uitermate boeiend proces! Van los pigment tot de uiteindelijke verf in de tube, alles komt voorbij. Daarbij wordt er ook heel veel informatie over verf, de gebruikte grondstoffen, het productie- en het verpakkingsproces gegeven. De vakkundige en zeer betrokken medewerkers in de fabriek helpen daar vaak graag nog bij mee door iets extra te laten zien of uit te leggen.

Er worden regelmatig workshops en rondleidingen georganiseerd welke te vinden en te boeken zijn via de website www.royaltalensexperience.nl. Voor groepen vanaf 14 personen kunnen er op maar gemaakte programma’s worden samengesteld; neem hiervoor contact op met het Experience Centre.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, het station is op enkele minuten loopafstand en prima bereikbaar met de eigen auto.