Diana Ross is vandaag 75 jaar geworden en dat wordt gevierd met de registratie van haar legendarische concert in New York in 1983 dat volledig verregende. Het concert wordt getoond in zestig bioscopen.

De Amerikaanse soulzangeres stond op 21 juli op een provisorisch podium in Central Park. Zij was toen 39 jaar oud en had al een loopbaan van bijna 25 jaar achter de rug. Het publiek liep qua aantal volgens de politie tegen het miljoen, zo schrijft ad.nl

Matchende cape

Ross droeg voor de gelegenheid een strakke oranje catsuit en halverwege haar optreden trok ze een matchende cape aan. De mantel wappert in de wind en de soulzangeres spreidt haar armen en steekt ze omhoog. Tegen het publiek zegt ze: "Ik heb er mijn hele leven over gedaan om hier te komen, nu ga ik niet meer weg."

Helaas loopt het anders, want de situatie op het grasveld wordt gevaarlijk als stromen bezoekers met elkaar in botsing dreigen te komen. De zangeres stopt haar show na veertig minuten en tien nummers. Ze belooft een dag later terug te komen om het optreden over te doen en dat doet ze.

Article continues after the ad

Lees ook: Nieuw kapsel voor Julia Roberts: zó creëer jij 't zelf

Een compilatie van de twee shows wordt vandaag vertoond in zestig Nederlandse bioscopen, waaronder de Melkweg. De concertregistratie, die de naam Diana Ross: her life, love and legacy draagt, bevat nooit eerder vertoonde beelden en interviews met de familie Ross.  

Hits

Diana Ross scoorde vanaf de jaren ’60 hits met onder andere Aint No Mountain High Enough, Endless Love en Reach Out and Touch (Somebody’s Hand).

Bekijk hieronder de trailer van de concertregistratie.

Bronnen: ad.nl, melkweg.nl
Beeld: AFP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in