Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'It's Bouquet, not Bucket': de serie Schone Schijn blijft geweldig

Haar Royal Doulton (with the hand painted periwinkles) was heilig, net als zoon Sheridan die elke week om geld bedelde voor een nieuwe zijden pyjama. Maar ze schaamde zich kapot voor d'r eigen (schoon)familie, die onder meer bestond uit 'bilspleet' Onslow en z'n vieze oude ragbak. En o ja, 'daddy...

'It's Bouquet, not Bucket': de serie Schone Schijn blijft geweldig

Haar Royal Doulton (with the hand painted periwinkles) was heilig, net als zoon Sheridan die elke week om geld bedelde voor een nieuwe zijden pyjama. Maar ze schaamde zich kapot voor d'r eigen (schoon)familie, die onder meer bestond uit 'bilspleet' Onslow en z'n vieze oude ragbak.

En o ja, 'daddy' haalde ook de meest rare fratsen uit: Hyacinth Bucket, gespeeld door Patricia Routledge, uit de serie Schone Schijn (Keeping Up Appearances). 

Beste product van de BBC

Ze was het voorbeeld van een echte wannabee snob die dolgraag bij de upperclass wilde horen. De Britse komedie was in 1990 voor het eerst te zien bij de BBC. Vijf seizoenen later was het een ongekende hit. Keeping Up Appearances werd de best bekeken Britse serie overseas, ja zelfs beter dan Doctor Who and Sherlock. Zelfs nu wordt de serie nog regelmatig herhaald.

Bekijk hieronder nog even een leuk interview met dame Patricia Routledge.

Bron: BBC Beeld: still video

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in