Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hilton herdenkt John Lennon en Yoko Ono met expositie 

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono zeven dagen doorbrachten in kamer 902 (nu suite 702) in het Hilton hotel in Amsterdam. De reden: het verliefde koppel maakte met de Bed-in for Peace een statement voor wereldvrede. Ze gaven indertijd interviews, maakte sl...

Hilton herdenkt John Lennon en Yoko Ono met expositie 

Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono zeven dagen doorbrachten in kamer 902 (nu suite 702) in het Hilton hotel in Amsterdam. De reden: het verliefde koppel maakte met de Bed-in for Peace een statement voor wereldvrede.

Ze gaven indertijd interviews, maakte slogans en uiteraard muziek.

Foto's

Om die bijzondere tijd nog een keer te herbeleven, en ook te vieren, vinden er van 22 tot en met 31 maart verschillende evenementen plaats. Zo kun je naast de grote foto-expositie ‘Wat gebeurde er in Room 902’ in de lobby van het hotel in Amsterdam een (verkoop)expositie van kunst van John & Yoko bewonderen.

Beroemde werken

De tentoonstelling omvat veel beroemde werken, zoals hand-gesigneerde prints uit de ‘Bag One Portfolio’ gebaseerd op schetsen die John maakte tijdens hun Bed-in, en prints van John’s handgeschreven teksten, waaronder 'Imagine'. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in