Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend!

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Modest FashionStedelijk Museum SchiedamNOUVEAU is de trotse partner van het Stedelijk Museum Schiedam en de tentoonstelling Modest Fashion. Ter gelegenheid van de opening hebben we een glanzende art-glossy ontwikkeld. ...

Happy Weekend!

Rokjesdag, en nog veel meer zonnig nieuws dit weekend.

De kracht van Máxima’s couturier

Ook al vraagt het weer om buitenactiviteiten, het openingsweekend van deze tentoonstelling is een must see. Jan Taminiau opent in het Centraal Museum (met prettige binnentuin, overigens). Aan de hand van tientallen topstukken wordt de rijkdom en diepte van het werk van de Máxima-couturier getoond. Je wordt meegenomen in de wereld van research, herinneringen, inspiratie en vakmanschap van één van de meest toonaangevende modeontwerpers van Nederland. Jan Taminiau combineert ambachtelijk handwerk met unieke originele, materialen. Uiteraard is dé kroningsjurk ook te zien.
Info: Centraal Museum

De natuur explodeert. Het mooiste zie je dit nu in de tulpenvelden. Ga eens buiten de geijkte (en rustigere paden), namelijk naar de NoordoostPolder. Voor het Profytodsd Tulpenfestival zijn verschillende routes uitgestippeld. Een autotocht van 120 kilometer, een fietsroute van 38 kilometer en wandelingen van 7, 15 en 25 kilometer. Als je het helemaal state of the art wil doen, kun je ook een ticket kopen voor een helikoptervlucht boven de immense tulpenvelden in de Noordoostpolder. 
Info: Tulpenfestival

Han Ebbelaar solo

Een binnen-tentoonstelling, maar omdat we Han Ebbelaar zo ongelofelijk sympathiek vinden, noemen we hem toch echt even. (Binnenkort ook in Nouveau: Han en zijn Alexandra Radius in een prachtige balletreportage). Na het ballet heeft Han zich ook verder ontwikkelt als beeldend kunstenaar. Hij is destijds uit het niets begonnen, geïnspireerd door mensen die hij tegenwoordig collega’s kan noemen.  Han maakt expressieve schilderijen met Frankrijk, waar hij en Alexandra een huis hebben, als grote inspiratiebron. De landschappen in de buurt van hun verbouwde boerderij zijn het uitgangspunt. Tijdens de verkooptentoonstelling bij Art Gallery vind je een groot deel van Hans’ doeken.
Info: Art Gallery

Art Nouveau

Een nieuwe kunst voor een nieuwe en betere samenleving. Dat is waar veel kunstenaars en ontwerpers rond 1900 naar op zoek waren. Art Nouveau symboliseert vernieuwingsdrift en idealisme. In ons land floreert de stijl tussen 1884 – 1914. In Den Haag zie je een selectie van 350 werken, waaronder affiches en boekbanden van Jan Toorop, kamerschermen van Jac. van den Bosch, kalenderbladen van Anna Sipkema, verfijnde natuurstudies van Theo Nieuwenhuis, metaalwerk van Jan Eisenloeffel, meubels van Johan Thorn Prikker en complete interieurs van Karel de Bazel en Hendrik Petrus Berlage. Een reis door de tijd.
Info: Gemeente Museum


Dineren aan het water

Frontrow aan het water zitten, kijkend over het uitgestrekte meer. Bijna alsof je in Zweden zit, maar het is gewoon Amsterdam: het Nieuwe Meer. Lunch & diner buiten bij mooi weer. Of: fine dining zoals eigenaar Ferry van Houten het zelf noemt. Omdat Ferry van huis uit sommelier is, is de wine-pairing ook zomers fijn.
Info: Het Bosch