Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Italiaanse zwierDrents Museum – AssenHet Drents Museum presenteert iets bijzonders: vijftig jaar Italiaanse schilderkunst (1860-1910), met schilders als Antonio Mancini, Federico Zandomeneghi en Giovanni Segantini. Spr...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur in het weekend van 23 en 24 juni. Van kleurrijke mode-expositie in Arnhem, muziek in de tuin van Paleis het Loo naar een bijzondere tentoonstelling over Amsterdam door de ogen van Eberhard.

Sla je slag!

Dit weekeind staat de stad in het teken van mode, product design en accessoires. Onder anderen couturier en ontwerper Mattijs van Bergen, bekend van de monumentale regenboogjurk met een doorsnede van 16 meter, zal in de Eusebiuskerk stock verkopen uit zijn prêt-à-porter collecties. Keramiek is er van de internationaal befaamde ontwerpster Lenneke Wispelweij in het Modekwartier. Betaalbare vintagestukken zijn er van ontwerpers als Martin Margiela en Dries van Noten bij Jones Arnhem.
Informatie: Arnhemse Stockdagen

In de tuinen van Paleis het Loo is a.s. zondag muziek onder de noemer Een Vrolijke Noot. ’s Ochtends is er een optreden van Harmonie Orkest OLTO op het Stallenplein en ’s middags is er barok door violisten Stijn Schmeddes en Alba Encinas, leden van het Amsterdam Correlli Collective. De concerten zijn gratis toegankelijk voor alle museumbezoekers met een geldig entreebewijs.
Informatie: Paleis het Loo

Door de ogen van Eberhard van der Laan

Tot vlak voor zijn overlijden werkte Eberhard van der Laan aan een tentoonstelling over zijn geliefde Amsterdam. Met ruim tachtig foto’s en voorwerpen uit de collectie van het Amsterdam Museum en het Stadsarchief, maakt de betreurde burgemeester duidelijk hoe Amsterdammers in het verleden omgingen met de uitdagingen die horen bij snelle groei en economische bloei. Gratis toegankelijk.
Informatie: Amsterdam Museum

Wegens groot succes zijn er vier extra voorstellingen van Rondom het Rembrandtplein geprogrammeerd: op donderdag 28 juni, vrijdag 29 juni, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Centraal staat de Amsterdamse revueartiest Frits Schakels, die met zijn eigen gezelschap door heel Nederland reisde. Amsterdam was zijn thuis en dan met name het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, maar trouwde om de schijn op te houden met mooie Marie. Met o.a. Frank Sanders en Petra Laseur.
Voor speellijst en tickets: Rondom Amsterdam

Foto’s voor vrede

Begin twintigste eeuw deed de kleurenfotografie haar intrede. Daarmee kreeg de wereld letterlijk kleur. De Franse bankier Albert Kahn liet om de wereldvrede te bevorderen vanaf 1908 wereldwijd volkeren fotograferen. Het resultaat was een verzameling van meer dan 72.000 autochromes. Daarnaast zijn er kleurenfoto’s te zien van de Russische fotograaf Sergej Prokoedin-Gorski en Nederlandse fotografen als Bernard Eilers en Jacob Olie jr.
Informatie: Allard Pierson Museum

Maak een unieke wandeling door het seizoen en de regio tijdens Pannen op het Dak. Het menu, dat met veel aandacht en zorg is samengesteld, bestaat uit vijf gangen mét de mogelijkheid om uit te breiden naar een extra gang. Liever een klein ommetje in plaats van een wandeling, bezoek dan de Foodbar op het Dak.
Informatie: Pannen op het Dak