Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Fab Fifty de zomer doorHet Nouveau Zomerboek is nu te bestellen!Een zomerboek was al heel lang een wens van hoofdredacteur Claudia. De rest van de Nouveau-redactie was ook meteen enthousiast: een gevoel van nostalgie h...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod

25 jaar Viktor & Rolf

Anton Corbijn vereeuwigde het gouden mode-duo Viktor&Rolf voor hun grote jubileumtentoonstelling in de Kunsthal. Al 25 jaar ontwerpen Viktor Horsting en Rolf Snoeren extravagante collecties. Wie precies wát doet, weten ze zelf niet; hun samenwerking is symbiotisch. ‘We often play with the idea of two people being one, or both of us being of one mind, and we play with our image to express that.’ Gaat dat zien!
Info: De Kunsthal

De eerste editie van de huidige Tong Tong Fair werd in 1959 georganiseerd. Toen heette de manifestatie nog Pasar Malam Tong-Tong (in de jaren zeventig werd dat Pasar Malam Besar). Op de huidige Tong Tong Fair in Den Haag krijgt de rijke Indische cultuur een mooi podium. Traditiegetrouw is er de Grand Pasar met het Indonesië-Paviljoen, de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs en het internationale Tong Tong Festival, een cultureel programma met een mix van Oost en West.
Info: Tong Tong Fair

Uit de hoogte

Een ‘oer-Hollandse’ fotografietentoonstelling met werk van 21 (inter)nationale kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte. Af en toe inzoomend naar stad en dorp en de mensen die daar wonen.
Info: Museum More

De Ploeg bestaat honderd jaar en dat wordt gevierd met de overzichtstentoonstelling Avant-Garde. Het museum laat ruim 250 schilderijen, tekeningen, drukwerk en grafieken zien van kunstenaars als Jan Wiegers, Johan Dijkstra en Jan Altink in contrast met werk van bijvoorbeeld Jozef Israëls, H.W. Mesdag, Otto Eerelman. De ‘jonge wilden’ maakten zich los van de toenmalige gevestigde orde. In de expositie ook aandacht voor Ernst Ludwig Kirchner en Vincent van Gogh, die van groot belang waren voor de artistieke ontwikkeling van De Ploeg.
Info: Groninger Museum

Kasteelconcert Ragazze Kwartet

Op Zaterdag 26 mei speelt het Ragazze Kwartet in het fraaie Kasteel Amerongen een variatie op hun programma Spiegel. Met onder meer het prachtige Strijkkwartet nummer 1 van Bartók, Strijkwartet nummer 2 opus 13 Mendelssohn, 6 Bagatellen opus 9 van Webern en een reflectie daarop door Componist des Vaderlands, Mayke Nas.
Info: Kasteel Amerongen

Ameland trok in de vorige eeuw talloze kunstenaars aan vanwege het prachtige licht en de bijzondere sfeer. De Amelander Musea laten werk zien van deze kunstenaars, onder wie de beroemde eilanders Tames Oud en Leendert Scheltema. Laat je meevoeren langs oude dorpen, het brede strand en de woeste duinen.
Info: Amelander Musea