Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Veelzijdig SurinameDe Nieuwe Kerk – AmsterdamMet de titel De Grote Suriname-tentoonstelling is niets teveel gezegd: in De Nieuwe Kerk leer je zoveel facetten van het land, zijn bewoners en zijn geschiedenis kennen. Van...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Onmisbare natuur

Een samenwerking met het Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum, New York is de omvangrijke expositie ‘NATURE–Cooper Hewitt Design Triennial co-organized with Cube design museum’. Deze expositie, die gelijktijdig te zien is in New York en Kerkrade, toont de wereldtop van meest verrassende designinnovaties op dit gebied van de afgelopen drie jaar. Alle met nieuwe inzichten die, juist nu de natuur zo onder druk staat door menselijk handelen, onmisbaar zijn voor het leefbaar houden van de aarde. De deelnemende designers zijn afkomstig van alle continenten wereldwijd. De Nederlandse designdiscipline is met zeven designers, onder wie Eric Klarenbeek en Teresa van Dongen, goed vertegenwoordigd.

Info: Cube Design Museum



In deze expositie worden de meest belangrijke werken van de Nederlandse kunstenaar Gustaaf van de Wall Perné (1877-1911) getoond, waaronder het schilderij Psyche. Daarnaast zijn er werken op papier, boekbanden, houten decoratiestukken en een meubelstuk te zien. De kunstwerken van Van de Wall Perné laten op een unieke manier de tijdsgeest en drijfveren van kunstenaars rond 1900 zien.

Info: Drents Museum



Republiek aan Zee

Ruim 50 topstukken vertellen het verhaal over de cruciale rol van water in de geschiedenis van de Republiek. Een verhaal over de verbondenheid van de maritieme wereld en de Nederlandse samenleving. De objecten die tentoongesteld worden, waaronder schilderijen, kunst- en gebruiksvoorwerpen, bieden ruimte voor nieuwe historische perspectieven. Veel vertelde verhalen uit de geschiedenis worden in een andere context geplaatst waardoor ook de keerzijde van welvaart naar voren komt.

Info: Het Scheepvaartmuseum



Het mooiste glaswerk uit de museumcollectie wordt tentoongesteld in GLAS. Je kunt genieten van de schoonheid, kleurenrijkdom en uitzonderijke vormen van glazen voorwerpen uit onder andere het oude Egypte en Nederland. Eeuwenoude luxe drinkbekers, parfumflesjes en schalen, maar ook eenvoudige gebruiksvoorwerpen zoals dobbelstenen en kralen van glas. Blikvanger is een vijftiental topstukken, waaronder een zeldzame goudgele Romeinse ‘millefiori’ kom en een glazen ‘buidelbeker’ uit de Middeleeuwen.

Info: Rijksmuseum van Oudheden



Einstein op het strand

Children of the Light en Philip Glass in een bijzondere symbiose van het nieuwe lichtwerk Between Light en de compositie The Building. The Building is een van de negen scenes uit ‘de Glass-opera Einstein on the Beach (1976), met ontwerp en regie van Robert Wilson. Een extended version voor orgel en de vier saxofoons van het Artvark Saxophone Quartet. Het werk klinkt in samenhang met een nieuw ontwikkelde bewegende lichtinstallatie.

Info: Oude Kerk



Ter gelegenheid van het Jaar van Rembrandt presenteren het Conservatorium hotel en het Rijksmuseum een speciale Rembrandt Suite. De Suite is geïnspireerd op Rembrandts befaamde De Nachtwacht. De suite is uitgevoerd in de zes kleuren die Rembrandt gebruikte in zijn meesterstuk. Met als hoogtepunt een interpretatie van het schilderij in de badkamer.

Info: Conservatorium Hotel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in