Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Hockney op muziek

Het schilderij The Arrival of Spring in Woldgate van David Hockney komt 3 dagen lang (20, 21 en 22 maart) tot leven op het Museumplein in Amsterdam. Een uniek lichtspektakel samen met de muziek van harpist Remy van Kesteren. Door het imposante formaat van het paneelwerk neemt de projectie je op in de natuur, alsof je midden tussen de metershoge bomen staat. Remy van Kesteren speelt een eigen compositie geïnspireerd op de kleurige schilderijen van Hockney. Speciaal voor deze gelegenheid maakte hij een herinterpretatie van het stuk.

Info: Van Gogh Museum



Het Drents museum heeft recentelijk een grote collectie werk van kunstenaar Matthijs Röling (1943) uit de particuliere collecties van Cees Röling en Ad en Willy Adriaansen als schenking gekregen. In dank aanvaard: Matthijs Röling is de toepasselijke naam van een prachtige expositie. In de tentoonstelling stillevens, portretten en mythische voorstellingen die zich kenmerken door harmonie. Poëtisch, veelal nooit eerder tentoongesteld werk, dat intimiteit ademt.

Info: Drents Museum



Eerste museale solotentoonstelling van Karin Hanssen in Nederland. Meer dan honderd schilderijen en tekeningen van 1990 tot heden. Karin Hanssen is beeldend kunstenaar, schrijver van kritische teksten en feministisch activiste. Hanssen behoort tot de meest talentvolle Belgische schilders van de laatste decennia. De tentoonstelling is een terugblik, een reis door de tijd. De kunstenares herinterpreteert historische foto’s uit de jaren ’50-’70 van de vorige eeuw. Soms baseert ze zich ook op Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw.

Info: Kunsthal Helmond



Lezersaanbieding: Mooi naakt

Ga samen met Nouveau naar de tentoonstelling over de ontwikkeling van Japanse naaktfotografie vanaf de negentiende eeuw tot nu. 35 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjõ Kõrõ tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam. De invloed van het westen en veranderde ideeen in de Japanse maatschappij over geslacht, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s. Samen met een gids ga je langs de hoogtepunten van de tentoonstelling. Na afloop heb je nog voldoende tijd om de vaste collectie van het museum te bekijken.

Info: www.cultureleagenda.nl/nouveau



Dit weekend is de Brabant Art Fair in de Grote Kerk in Breda. Meer dan 75 kunstenaars exposeren met een selectie van hun mooiste werk. Alle exposanten zullen zelf aanwezig zijn. Er zijn, naast werken van keramiek, brons en hout ook schilderijen en sieraden te zien en te koop.

Info: Brabant Art Fair