Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

More content below the advertising

Blij natuur bij Hockney
Van Gogh Museum - Amsterdam
Omdat het zo mooi is, tippen we het graag nog een keer. Morgen opent de tentoonstelling Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature. Een explosie van kleur is deze expositie die je echt moet gaan zien. Het Van Gogh Museum heeft de soms immense werken van de duurste nog levende kunstenaar ter wereld prachtig tentoongesteld. Je waant je daardoor echt middenin de sprankelende natuur waar je absoluut net zo blij van zult worden als de eigenaar die elke dag weer ontroert is door bomen, bloemen en de seizoenen.
Info: Van Gogh Museum

Bij nachtlicht
Museumkwartier/Lange Voorhout - Den Haag
Een buitenexpositie waarmee een selectie van monumentale beelden van National Geographic fotografen worden getoond. Mens, dier en landschap, gezien door het oog van topfotografen. Met foto’s van onder andere Paul Nicklen, Joel Sartore en Jim Richardson. De buitententoonstelling bestaat uit 6 displays van ruim 2 meter hoog met in totaal 22 foto’s, die ’s nachts zijn verlicht. Ervaar hoe internationale topfotografie op originele wijze wordt verbonden met Den Haag.
Info: Museon

Stijlvol koopjes jagen
Amsterdam: La Dress Sale
Ze is een echte Nouveau-vrouw met stijl, smaak en substantie. Dus als Simone van Trojen, de vrouw achter La Dress, haar (garage)deuren openzet voor een sale, delen we dat graag met jullie. Op 7, 8, 9 en 10 maart is er dus een mega garage sale in Amsterdam. Een fantastisch aanbod van unieke samples en tijdloze outfits uit eerdere seizoenen. Prijzen vanaf € 25.
Opgeven kan via La Dress

The Ghosts of Sunday Morning
Design Museum - Den Bosch
Het Europees Keramisch Werk Centrum is al vijftig jaar de plek waar kennis, kunst, techniek en verbeelding in keramiek elkaar ontmoeten. Voor deze tentoonstelling worden dertig van de meest toonaangevende werken van het EKWC opnieuw uitgevoerd in witte bisque-keramiek, waardoor een wondermooi en spookachtig beeld ontstaat waarin heden en verleden prachtig samenvloeien.
Info: Design Museum

Koffie Festival
Westergasfabriek – Amsterdam
The Amsterdam Coffee Festival is de place to be voor koffieliefhebbers in de breedste zin van het woord: barista's, professionals, koffiebarfanaten, experts of gewoon de nieuwsgierige koffieproever. Meer dan honderd stands met koffie-gerelateerde producten, een food market, dj's, cocktails met een stevige shot caffeïne en ongelimiteerde proeverijen. Doen!
Info: Amsterdam Coffee Festival

De Magie van de Finse Nacht
Heel Nederland
Meesters & Gezellen is een ambitieuze concertserie door en voor jonge professionele zangers. De stemgroepen (sopranen, alten, tenoren en bassen) worden elk gevormd door vijf Gezellen, steeds aangevuld met één Meester van het Nederlands Kamerkoor of Cappella Amsterdam. Het ensemble speelt werken van Jean Sibelius en van de Finse componisten Kaija Saariaho en Erik Bergman. Een van de hoogtepunten zijn de Vespers van Einojuhani Rautavaara: moderne muziek, gebaseerd op de oude liturgie in de Orthodoxe kerk.
Info: Meesters & Gezellen

Naakt of bloot?
Museum Jan Cunen – Oss
Naakt of bloot? Deze vraag vormt de rode draad van ‘Het vrouwelijk naakt in de hedendaagse kunst’. Naakten van George Hendrik Breitner, Isaac Israels en Jan Sluijters gaan als het ware een dialoog aan met hedendaagse kunstenaars als Lita Cabellut, Bart Hess en Carla van de Puttelaar. Naakt (of bloot?) is nog altijd een onderwerp dat leidt tot veel discussie. Het museum probeert je met een andere blik te laten kijken.
Info: Museum Jan Cunen

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

More content below the advertising

Hockney op muziek
Museumplein – Amsterdam
Het schilderij The Arrival of Spring in Woldgate van David Hockney komt 3 dagen lang (20, 21 en 22 maart) tot leven op het Museumplein in Amsterdam. Een uniek lichtspektakel samen met de muziek van harpist Remy van Kesteren. Door het imposante formaat van het paneelwerk neemt de projectie je op in de natuur, alsof je midden tussen de metershoge bomen staat. Remy van Kesteren speelt een eigen compositie geïnspireerd op de kleurige schilderijen van Hockney. Speciaal voor deze gelegenheid maakte hij een herinterpretatie van het stuk.
Info: Van Gogh Museum

Beauty & food
Lievelde
Topstiliste Patty Zomer werkt veel voor Nouveau en heeft daarnaast haar eigen dynamische stylingbedrijf waarbij ze vrouwen op weg helpt. Samen met Susan Hoffman, beauty vlogger en hair & makeup artist geeft ze in het Achterhoekse Lievelde op 28 maart workshops in een prachtig Biotel. Annemiek van Leeuwen verzorgt de culinaire omlijsting. Aanrader voor iedereen die in het Oosten woont en/of er naar wil afreizen.
Voor meer informatie: info@pattyzomer.nl of info@susanhoffman.nl

Bedankt
Drents Museum – Assen
Het Drents museum heeft recentelijk een grote collectie werk van kunstenaar Matthijs Röling (1943) uit de particuliere collecties van Cees Röling en Ad en Willy Adriaansen als schenking gekregen. In dank aanvaard: Matthijs Röling is de toepasselijke naam van een prachtige expositie. In de tentoonstelling stillevens, portretten en mythische voorstellingen die zich kenmerken door harmonie. Poëtisch, veelal nooit eerder tentoongesteld werk, dat intimiteit ademt.
Info: Drents Museum

Reis door de tijd
Kunsthal Helmond – Helmond
Eerste museale solotentoonstelling van Karin Hanssen in Nederland. Meer dan honderd schilderijen en tekeningen van 1990 tot heden. Karin Hanssen is beeldend kunstenaar, schrijver van kritische teksten en feministisch activiste. Hanssen behoort tot de meest talentvolle Belgische schilders van de laatste decennia. De tentoonstelling is een terugblik, een reis door de tijd. De kunstenares herinterpreteert historische foto’s uit de jaren ’50-’70 van de vorige eeuw. Soms baseert ze zich ook op Nederlandse schilderkunst uit de 17de eeuw.
Info: Kunsthal Helmond

Lezersaanbieding: Mooi naakt
Japanmuseum Sieboldhuis - Leiden
Ga samen met Nouveau naar de tentoonstelling over de ontwikkeling van Japanse naaktfotografie vanaf de negentiende eeuw tot nu. 35 topfotografen, onder wie Araki Nobuyoshi, Moriyama Daido, Hosoe Eikoh, Izu Kenro en Honjõ Kõrõ tonen hun artistieke visie op het menselijk lichaam. De invloed van het westen en veranderde ideeen in de Japanse maatschappij over geslacht, naaktheid en seksualiteit zijn te zien in meer dan honderdtwintig foto’s. Samen met een gids ga je langs de hoogtepunten van de tentoonstelling. Na afloop heb je nog voldoende tijd om de vaste collectie van het museum te bekijken.
Info: www.cultureleagenda.nl/nouveau

Kunst in de kerk
Grote Kerk – Breda
Dit weekend is de Brabant Art Fair in de Grote Kerk in Breda. Meer dan 75 kunstenaars exposeren met een selectie van hun mooiste werk. Alle exposanten zullen zelf aanwezig zijn. Er zijn, naast werken van keramiek, brons en hout ook schilderijen en sieraden te zien en te koop.
Info: Brabant Art Fair

 

Goed nieuws voor de romantiek-liefhebbers: er komt een vervolg op de internationale bestseller P.S. I Love You. De Ierse auteur Cecelia Ahern bevestigde het nieuws op Twitter.

Het boek heet Postscript en wordt dit najaar uitgebracht in Groot-Brittannië en Ierland.
 

More content below the advertising


Wanneer de vertaling in ons land uitkomt, is nog niet bekend. 

Zien: prachtige street art in Griekenland

Brieven

P.S. I Love You werd uitgebracht in 2004 toen de schrijfster 21 jaar oud was, zo meldt cosmopolitan.com. De lezer volgt echtpaar Holly en Gerry dat getroffen wordt door een tragedie wanneer Gerry sterft aan de gevolgen van een hersentumor.

Terwijl Holly worstelt met haar verdriet, ontdekt ze dat Gerry haar tien brieven heeft achtergelaten. Elke brief bevat berichten van de liefde van haar leven en worden afgesloten met de woorden 'P.S. I love you'. 

Schrijfster Cecelia Ahern werd dankzij het boek erg populair. Er verschenen sindsdien vijftien andere romans van haar hand. Van haar boeken zijn inmiddels 25 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Haar creaties zijn in meer dan 40 landen in 30 talen gepubliceerd.

Tranentrekker met Hilary Swank en Gerard Butler

P.S. I Love You werd in 2007 nog populairder toen het boek werd verfilmd. De rolprent met Hilary Swank en Gerard Butler in de hoofdrollen is een ware tranentrekker.

Bekijk hieronder de trailer van de film.

Bron: cosmopolitan.com
Beeld: Warner Bros


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in