Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. 

Less is More

Museum Voorlinden - Wassenaar
We staan altijd ‘aan’. De wereld komt via onze smartphones 24 uur per dag binnen. Een overvloed aan prikkels is het gevolg en soms weten we daar helemaal niet zo goed raad mee. Daarom verlangen veel mensen naar een nieuw begin, een soort nulpunt. Ook in de kunstwereld zien we deze tendens. Zo is er weer aandacht voor jaren zestig-stromingen als Minimal Art en Zero. Veel kunstenaars grijpen terug op minimalistische principes: reduceren, ordenen en hergebruiken.
Info: Museum Voorlinden

All-in the Family
Museum More - Gorssel
Vier getalenteerde schilders in één gezin. De vier gebroeders Barraud uit Zwitserland zijn belangrijke vertegenwoordigers van het Europese realisme uit de jaren twintig en dertig. Het werk van François Barraud, de beroemdste van de vier broers, staat centraal in de expositie. Maar zijn schilderijen worden omringd door die van zijn broers Aimé, Aurèle en Charles, zonder wie hij zijn hoge niveau nooit bereikt zou hebben.
Info: Museum More

Eten bij de Oranjes

Paleis op de Dam – Amsterdam
Er wordt bij de Oranjes niet van zomaar bordjes gegeten… Zo hebben ze het bijzondere Guriev-servies en het zilveren Engels Plateau van koning Willem II en koningin Anna Paulowna. In 1816 trouwde de prins van Oranje, de latere koning Willem II in Sint-Petersburg met Anna Paulowna, dochter van de Russische tsaar Paul I. Het kostbare servies was onderdeel van de bruidsschat en werd ruimhartig beschilderd met allegorische, klassieke en folkloristische motieven.
Info: Paleis op de Dam

Liefdesverklaring
Museum de Fundatie - Zwolle
Expositie Vrijheid is een liefdesverklaring aan de Nederlandse kunst met als doel het uitlokken van de discussie. Vijftig toonaangevende kunstwerken uit de afgelopen vijftig jaar vormen deze intrigerende tentoonstelling.
Info: Museum De Fundatie

Modegek

Museum van de Vrouw – Echt
In deze tentoonstelling zien wij in vogelvlucht 150 jaar Westerse modegeschiedenis. De laatste anderhalve eeuw is er ongelooflijk veel veranderd in de mode. In de 18de eeuw was er alleen mode voor de rijken. Exclusieve kleding, in opdracht en op maat gemaakt. Vergelijk dat eens met nu. Er is eindeloos veel keus en vandaag besteld, morgen in huis.
Info: Museum van de Vrouw

Tip van de redactie – bestel nu vast je kaarten
De ballerina van Auschwitz | Koninklijk Theater Carré - Amsterdam
Op zaterdag 4 mei 2019 staan Prima Ballerina van Het Nationale Ballet Igone de Jongh en gelauwerd acteur Pierre Bokma éénmalig samen in de piste in De Ballerina van Auschwitz. De productie is geïnspireerd op het levensverhaal van Edith Eger, de ‘ballerina van Auschwitz’, die op haar zestiende in het concentratiekamp moest dansen voor Joseph ‘engel des doods’ Mengele. De tekst is van Gerardjan Rijnders. Een indrukwekkende voorstelling over dader en slachtoffer die zich afspeelt tussen toen en nu.
Info: Koninklijk Theater Carré

Martin Luther King

Den Haag
En hoofdredacteur én wandelfanaat Claudia tipt voor zaterdag nog deze wandeling:  de Martin Luther King Walk naar het Vredespaleis in Den Haag. "Wij hebben nog niet geleerd als broers en zusters met elkaar te lopen" – Martin Luther King (Amsterdam, 1964).  Vandaag de dag is King’s gedachtengoed nog steeds een inspiratie voor velen. Tijdens deze nieuwe wandeling uit de wandelingenreeks van Frank Kanhai wordt in het weekend voorafgaand aan de Martin Luther King dag stilgestaan bij de diepe indruk die hij heeft gemaakt op miljoenen mensen over de hele wereld.

Start bij het Nationaal Archief in Den Haag om 11 uur. Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag. Het Nationaal Archief ligt naast het station Den Haag Centraal.
Info: Frank Kanhai