Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Betovering van lichtGroninger Museum – GroningenEen betovering van licht en kleur is de overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly. Er zijn 16 installaties, zowel binnen als buiten het mus...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Betovering van licht

Een betovering van licht en kleur is de overzichtstentoonstelling van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly. Er zijn 16 installaties, zowel binnen als buiten het museum. Chihuly is bekend geworden met zijn iconische glassculpturen. Maar hij werkt ook met andere materialen, zo tekent en schildert hij en maakt hij grote installaties van neon, ijs en Polyvitro, een plastic dat Chihuly in afzonderlijke stukken giet die en lijken op glaskristallen.
Info: Groninger Museum

Kerst met Bach

Van 11 t/m 23 december brengt de Nederlandse Bachvereniging een bijzonder kerstprogramma op diverse plaatsen in Nederland. In Kerst met Bach brengen zij de mooiste cantates van Bach, vier topsolisten én een kerstconcert van Vivaldi - onder leiding van Marcus Creed. Twee cantates zijn gewijd aan Maria: Meine Seel erhebt den Herren en Herz und Mund und Tat und Leben. Dit werk bevat het zeer geliefde ‘Wohl mir, dass ich Jesum habe’ als slotkoraal én het overbekende ‘Jesu bleibet meine Freude’: een van de mooiste melodieën die Bach heeft gecomponeerd. Ook brengt de Bachvereniging de eerste cantate die Bach als Thomascantor in Leipzich voor Eerste kerstdag schreef, ten gehore: ‘Christen, ätzet diesen Tag’.
Info: Bach Vereniging

Brexit-kunst

De spanningen rond de Brexit staan centraal in een tentoonstelling van de kunstenaar Lennart Lahuis. Voor een aantal werken waarvoor hij zich liet inspireren door de Brexit gebruikte hij dezelfde kleisoort die op de bodem van Het Kanaal gevonden wordt. In de metersgrote werken is een artikel gedrukt uit het wetenschappelijke tijdschrift Nature over het ontstaan van Het Kanaal. Door een constante waterstroom wordt de tekst op de tabletten langzaam aangetast. In het werk krijgen vergankelijkheid en erosie nu een politieke lading.
Info: Princessehof

David Lynch: Someone is in my House is een omvangrijk retrospectief van de Amerikaanse kunstenaar. De man achter Twin Peaks en vele andere tv-series en films, is zeker in zijn eigen optiek – vooral beeldend kunstenaar. In de afgelopen decennia heeft hij een enorm oeuvre gecreëerd van onder andere schilderijen, tekeningen, litho's, foto's, lampsculpturen, muziek en installaties.
Info: Bonnefanten Museum

Meer moois in Maastricht

Als je toch in Maastricht bent, geniet dan vooral van alle andere mooie dingen die deze bourgondische stad te bieden heeft in december:

  • Op 7 december komt de échte Kerstman via Maastricht, Nederland binnen en verblijft de maand december in zijn huis op het Vrijthof.
  • Proef de magie op het Vrijthof: 900 m² overdekt kunstijs en de beroemde kerstmarkt
  • Romantische Magische Lichtroute: een lichtroute om te volgen langs adembenemende plekjes
  • Een kaarsje branden in de Onze Lieve Vrouwebasiliek
  • Eindejaarsconcert van Trijntje Oosterhuis met saxofonist Hans Dulfer en zangeres Davina Michelle in het voorprogramma. Gratis toegang.
  • Ondergrondse kerstwandeling in de Jezuïetenberg

Info: Magisch Maastricht