Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. Femmes FatalesGemeentemuseum – Den HaagEen pracht expositie over sterke vrouwen die hun stempel drukten op de mode. Over de invloed van vrouwen, hun mannelijke collega’s en hun visie op mode. Met fraaie foto’s van het ...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Femmes Fatales

Een pracht expositie over sterke vrouwen die hun stempel drukten op de mode. Over de invloed van vrouwen, hun mannelijke collega’s en hun visie op mode. Met fraaie foto’s van het werk van Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Elsa Schiaparelli en Nederlandse grootheden als Fong Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen.
Info: Gemeentemuseum

Amsterdam staat van 22-25 november volledig in het teken van hedendaagse kunst. Zo’n 52 culturele instellingen bieden dat weekend een zeer afwisselend programma. Nieuwe tentoonstellingen bij diverse galeries, optredens van kunstenaars, van Ryoji Ikeda in het Filmmuseum to het nieuwste geluidswerk van Janet Cardiff en George Bures Miller in de Oude Kerk. The place waar kunstprofessionals elkaar ontmoeten om te praten over actuele thema’s. Maar ook een top-weekeind voor art lovers.
Info: Art Weekend

De passie van Erwin Olaf

Erwin Olaf maakte dit jaar voor de 32ste editie van PAN Amsterdam het campagnebeeld. Acht portretten van Amsterdammers met verschillende kunstwerken. De passie spat, zoals altijd, van Olafs werk af en typeert de beurs voor kunst, antiek en design. In de RAI delen de diverse handelaren, antiquairs en galeriehouders ook graag hun hartstocht voor kunst met je.
Info: PAN Amsterdam

Op haar vele culturele reizen naar het zuidwesten van China heeft Mieke Gorter een unieke mix van kostuums, sieraden en accessoires van de Miao en Dong verzameld. Al haar schatten zijn nu te zien in Rijswijk. Daarnaast geeft Mieke verschillende workshops en rondleidingen.
Info: Museum Rijswijk

Maria Barnas: Song for three rooms

Song for three rooms is de eerste van een nieuwe reeks tentoonstellingen onder de titel Vestibulum, een verwijzing naar de voormalige entree van het museum. Elk half jaar wordt een kunstenaar uitgenodigd om een presentatie te maken die zich op de een of andere manier verhoudt tot de locatie of de geschiedenis van het museum. Maria Barnas bijt het spits af. Zij onderzoekt in gedichten, sculpturen en films de concrete aspecten van taal en de manier waarop wij dingen met woorden verbinden.
Info: Kröller-Müller Museum