Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod in het weekend van 10 en 11 november.

Nog één keer Mick & Jerry
Eduard Planting Gallery – Amsterdam
Mick Jagger en Jerry Hall nog een keer samen in een prachtige tentoonstelling rond de Britse modefotograaf Norman Parkinson. De fenomenale fotograaf kreeg alle grote namen voor zijn lens gehad, van Audrey Hepburn tot Iman. Parkinson maakte faam door als eerste fotograaf vrouwelijke modellen te vereeuwigen in de open lucht of op exotische locaties.
Info: Eduard Planting Gallery

Hartstochtelijke geheimen

Dit weekend kun je in Amsterdam genieten van de verhalen achter de sieraden van 170 internationale ontwerpers. Verhalen die alles prijsgeven, de soms hartstochtelijke geheimen achter een ontwerp, de emotie van de maker, maar ook hoe je de sieraden moet passen en dragen. Het thema van dit jaar is: verbinden.
Info: Sieraad Art Fair

Drugs, herenliefde en Coco Chanel
Design Museum – Den Bosch
In Jean Cocteau – Metamorphosis staat de veelzijdige Franse kunstenaar (1889-1963) centraal. Een man die niet alleen tot de verbeelding spreekt vanwege zijn poëzie, literatuur, beeldende kunst en zijn liefde voor theater en film. Het was zijn roerige leven dat hem dikwijls in de kijker speelde. Hij experimenteerde met verdovende middelen en raakte vaak in opspraak vanwege zijn homoseksualiteit. Beroemdheden als Sergei Diaghilev, Edith Piaf, Pablo Picasso behoorden met plezier tot zijn entourage.
Info: Design Museum

Versnipperde rijkdom
CODA Museum – Apeldoorn
Een unieke kans om de sieraden uit de collectie van het Rijk te bewonderen. Het Rijk verzamelde van de jaren zestig tot begin jaren negentig ruim 800 Nederlandse sieraadontwerpen, voornamelijk uit de twintigste eeuw. Deze collectie is versnipperd en verspreid over een aantal Nederlandse musea, maar nu bijeen gebracht in het CODA Museum.
Info: Coda Apeldoorn

De Stad als Klooster
Museum voor Religieuze Kunst
Na een verbouwing van twee jaar opent het Museum voor Religieuze Kunst met de tentoonstelling De Stad als Klooster. Lezen, schrijven, leven in de late Middeleeuwen. Klooster en stad lijken misschien ver van elkaar af te staan, een scheiding tussen het religieuze en het alledaagse. Maar hoe anders was dat in de late Middeleeuwen: De hele stad was toen een klooster, zoals Erasmus destijds constateerde.
info: Museum voor Religieuze kunst