Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. ArmandoMuseum Voorlinden – WassenaarIn 2019 zou Armando worden geëerd in het museum met een overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag. Door zijn overlijden heeft Voorlinden het geplande retros...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

Armando

In 2019 zou Armando worden geëerd in het museum met een overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag. Door zijn overlijden heeft Voorlinden het geplande retrospectief naar voren gehaald. Armando is één van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars van Europa en werkte decennia lang aan zijn zeer persoonlijke en veelzijdige beeldende en literaire oeuvre. Het ongemakkelijk samengaan van schoonheid en kwaad, melancholie en (on)macht zijn terugkerende thema’s in Armando’s oeuvre.
Info: Museum Voorlinden

David Laport ontwierp niet alleen de kleding voor Wende Snijders op de Nouveau cover, hij werkt ook mee aan deze expositie van traditionele ambachten en handwerktechnieken. Laport laat in een witte plooien jurk heel mooi zijn Zeeuwse roots terugkomen waarbij een duidelijke inspiratie van de Zeeuwse kappen terug te zien is.
Info: Klederdrachtmuseum

Tussen Kunst en Kitsch

Op zondag 4 november zijn verschillende experts aanwezig in Museum Jan Cunen van Bastings Antiquairs om objecten te taxeren. Altijd al willen weten of de klok van oma nu echt zoveel waard is of het vaasje ooit gekocht op een antiek markt in België? Dan is dit je kans. Daarnaast kan je natuurlijk genieten van de lopende tentoonstellingen in het museum: Marie Cécile Thijs – Tussen Hemel en Aarde, Bagger! Het begin van de Nederlandse geschiedenis en Salon – Hoogtepunten uit de collectie van Museum Jan Cunen.
Info: Museum Jan Cunen

Speciale lezersaanbieding voor Nouveau lezers voor de grootste kunstbeurs op het gebied van kunst, antiek en design. Jaarlijks laten ruim veertigduizend kunstliefhebbers zich inspireren en verleiden door de duizenden kunstwerken op PAN Amsterdam. Als Nouveau-lezeres krijg je een exclusieve ontvangst, een kijkje achter de schermen en een themarondleiding langs hoogtepunten door een gids. Bestel nu je kaarten. Deze PAN loopt van 18-25 november.

Stoere vrouwen

Fotografe Sacha de Boer fotografeerde 80 vrouwen met een bijzonder levensverhaal ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van het tijdschrift Margriet. Unieke portretten van vrouwen die hun dromen (groot of klein) hebben waargemaakt. Een uniek eerbetoon aan alle vrouwen.
Info: Amsterdam Museum