Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Wat hebben de Bijlmerbajes, kinetische kunst en champagne met elkaar gemeen: Een greep uit het culturele aanbod dit weekend. BIG ART: meer dan 70 XL kunstwerkenBijlmerbajes – AmsterdamDe Amsterdamse Bijlmerbajes is een onverwacht rauwe lokatie, maar de voormalige gevangenis geeft de derde editie ...

Happy Weekend

Wat hebben de Bijlmerbajes, kinetische kunst en champagne met elkaar gemeen: Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.

BIG ART: meer dan 70 XL kunstwerken

De Amsterdamse Bijlmerbajes is een onverwacht rauwe lokatie, maar de voormalige gevangenis geeft de derde editie van BIG ART wel een bijzonder hedendaagse feel. Het kunstevenement dat vandaag van start gaat, toont meer dan zeventig extra grote kunstwerken van gevestigde kunstenaars en jong talent. Een mix van beelden, schilderijen, tekeningen, fotografie en installaties. Speciaal voor deze editie zijn ook kunstenaars aan het werk te zien. Onder anderen Gerbrand Burger, Martijn Schuppers en Peter Vink creëren ter plekke een installatie.
Info: BIG ART

Vijfhonderd imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en rijk beschilderde mummiekisten uit binnen- en buitenlandse musea. Een tentoonstelling geheel gewijd aan het oud-Egyptische godenrijk. Een kennismaking met het fascinerende rijk der goden, een mystieke wereld vol symboliek. Een levensgroot dubbelbeeld van farao Horemheb en de god Horus, een van de topstukken, verwelkomt de bezoekers bij de entree.
Info: Rijksmuseum van Oudheden

Hollandse meesters uit Engeland

Een tentoonstelling rond 17de-eeuwse Hollandse schilderijen met een Engelse herkomst. Hollandse meesters uit Britse landhuizen vertellen het verhaal van kunstenaars uit de Gouden Eeuw in het Verenigd Koninkrijk. Britse adel versierde de vertrekken van hun monumentale onderkomens met landschappen, portretten, stillevens en genrestukken van grote meesters, onder wie Rembrandt, Aelbert Cuyp, Pieter Saenredam en Jan Steen.
Info: Het Mauritshuis

De tentoonstelling toont de volle reikwijdte van kinetische (bewegende) kunst, met werken van de beroemdste kinetische kunstenaars ter wereld. Een indrukwekkend overzicht met kunst die je kunt voelen, ruiken en horen. De tentoonstelling is een reprise van het succesvolle ‘Dynamo’ in Parijs (2013), en komt tot stand in samenwerking met Grand Palais in Parijs.
Info: De Kunsthal

A Family Affair

Family: You love them or you hate them… Een tentoonstelling over familie en gezin. Hedendaagse kunstenaars vertalen hun visie op geboorte, jeugd, huwelijk en verdriet in foto’s, video’s, kunstwerken, en interactieve projecten.
Info: Stedelijk Museum Schiedam

Was jij vroeger ook fan van Cliff Richard? Sir Cliff viert inmiddels zijn 60-jarig jubileumconcert in Manchester en jij kan er bij zijn. Het concert wordt op 12 live uitgezonden in de Nederlandse bioscopen. Geniet van een wervelende show van 2,5 uur waarin het idool al zijn grote hits ten gehore brengt. Ter gelegenheid van zijn 78e verjaardag wordt het concert op zondag 14 oktober herhaald. Kijk op de biosagenda.

Maison Moët opent haar deuren

Volledig ondergedompeld worden in luxe? Dit najaar komt het prestigieuze champagnehuis Moët & Chandon met een volledig uniek en ultiem verblijf bij Parc Broekhuizen. Een exclusief verblijf in één van de 14 suites waar je als gast wordt meegenomen in de geschiedenis van het Franse champagnehuis. Elke vrijdag en zaterdag van 19 oktober tot 9 december. Gelimiteerde aantal plekken beschikbaar, koop nu je kaarten.
Info: Maison Moët