We wensen je een fijne, lange zomer!

Varend Corso – Helemaal Hollands
Westland
De complete Hollandse geschiedenis, feestdagen, TV-programma’s en -iconen zijn allemaal te zien in het eerste weekend van augustus bij het Varend Corso. Door de Zuid-Hollandse wateren kun je genieten van historische schuiten versierd met bloemen, planten, groente en fruit uit de Westlandse kassen. Elke schuit heeft een eigen onderwerp dat perfect past in het thema Helemaal Hollands. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van dichtbij kunnen bekijken. In de historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.
Info: Varend Corso

Made in Italy
Tassenmuseum Hendrikje - Amsterdam
Wereldwijd zijn Italiaans design en Italiaanse kleding een begrip. Alles met het label Made in Italy lijkt in trek. Maar wat maakt een tas of die jurk nu zo uitgesproken Italiaans? Aan de hand van mode en accessoires van Italiaanse topontwerpers als Prada, Gucci en Dolce & Gabbana ontdek je deze zomer in Tassenmuseum Hendrikje wat zo kenmerkend is voor de Italiaanse stijl. Getoonde stukken zijn veelal gedragen door beroemdheden als Sophia Loren, Barbra Streisand en Lady Gaga. 
Info: Tassenmuseum Hendrikje

Cinema Soestdijk
Paleis Soestdijk - Baarn
De paleistuin van Paleis Soestdijk wordt op 22, 23, 24 en 25 augustus omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Beleef een heerlijke zomeravond met vrienden, picknick op het gras en geniet van mooie films. Aanvang ca 21.00, de tuin is geopend vanaf 18.00 uur. 
Info: Paleis Soestdijk

Polo op het paleis 
Paleis Het Loo – Apeldoorn
Op 25 en 26 augustus strijden vier professionele poloteams om de King’s Cup op de grasvelden van Paleis Het Loo. Royal Polo at the Palace is een typisch Brits event met een ‘English’ wedstrijd-speaker en antieke ‘coaches’, sportrijtuigen met vierspan, van de Private Driving Club compleet met passagiers in historische kostuums. In de stallen en koetshuizen van Paleis Het Loo zijn koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bekijken. Dresscode: ‘Summer chic’. 
Info: Paleis Het Loo

Vuurwerkfestival 
Scheveningen 
Twee weekenden (op 10-11 en 17-18 augustus 2018) beslaat het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen. Voor de 39ste keer wordt aan de Noordzeekust het grootste vrij toegankelijke vuurwerkevenement van Europa georganiseerd. Ook dit jaar gaan verschillende landen met elkaar de strijd aan om de titel ‘Meest Spectaculaire Vuurwerk’. Bij mooi weer een extra fraaie afsluiting van een prachtige dag.
Info: Vuurwerkfestival Scheveningen

Rhapsody in Blue
Museum Voorlinden - Wassenaar
Niet het beroemde muziekstuk van Gershwin staat hier centraal, maar werken uit de collectie van Voorlinden in verschillende blauwschakeringen.
Info: Voorlinden

Grachtenfestival
Amsterdam
Alles draait om muziek bij het Grachtenfestival. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal met de hoofdstad als fraai decor. Dichter bij de muziek is het thema van deze 21ste editie. Met een tien buurtconcerten, een gloednieuwe  opera, een fietstocht langs de mooiste muziekkapellen van Amsterdam Noord en celliste Ella van Poucke als Artist in Residence, is het thema mooi ingevuld. Van 10 t/m 19 augustus 2018.
Info: Grachtenfestival

More content below the advertising

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dit weekend is de laatste kans om het kind in je jezelf te ontdekken bij de bijzondere tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het CoBrA-museum. gaat dat zien!

In deze grootschalige kunsttentoonstelling speelt het Cobra Museum als het ware met de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden, voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken. 

More content below the advertising

Kunstwerken van bekende CoBrA-kunstenaars staan schouder aan schouder met werken van hedendaagse kunstenaars. 

CoBrA-lid van het  eerste uur Karel Appel zei: “Onze dromen, ons gedrag, ons werk, het had inderdaad iets kinderlijks. In die tijd wilden we net als kinderen iets van de grond af opbouwen.”

Veel van deze kunstenaars begonnen met het verzamelen van kinderkunst en lieten zich direct beïnvloeden door de onderwerpen, vormen en technieken van kinderen. Ook werkten ze regelmatig samen met kinderen en toonden hun werk in tentoonstellingen en tijdschriften direct naast kindertekeningen.

De meeste kunstenaars binnen de groep probeerden dan ook om net zo onbevangen en spontaan als een kind te schilderen, waardoor hun schilderijen soms ook echt aan kindertekeningen doen denken.

Tot en met 17 februari 2019 bezoek je Een Ontembare Kracht in het CoBra-museum. Een aanrader!

Midden in Apeldoorn staat sinds 1899 de fabriek van Royal Talens waar al 120 jaar de meest kleurrijke kunstschildersverf wordt geproduceerd.

Experience Centre
In het Experience Centre, hét creatieve centrum van Royal Talens, vlak naast het monumentale hoofdgebouw, krijg je door de geweldige entourage direct zin om aan de slag te gaan. Overal staan producten die je kan uit proberen en werkstukken ter inspiratie.

More content below the advertising

Workshops
Het werken met al die mooie materialen kan tijdens één van de vele workshops die er worden gegeven. Denk aan werken met ecoline, mixed media, soft pastel, maar ook schilderen met de water vermengbare olieverf Cobra. Voor zowel de beginner als de wat meer ervaren creatieveling staat er wel wat op het programma. De workshops worden gegeven door één van de ervaren vaste medewerkers van het Experience Centre, maar ook worden er regelmatig gastdocenten uitgenodigd om het aanbod in workshops en technieken zo groot mogelijk te maken.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding door de fabriek kun je met eigen ogen zien hoe al die mooie verf geproduceerd wordt. Een uitermate boeiend proces! Van los pigment tot de uiteindelijke verf in de tube, alles komt voorbij. Daarbij wordt er ook heel veel informatie over verf, de gebruikte grondstoffen, het productie- en het verpakkingsproces gegeven. De vakkundige en zeer betrokken medewerkers in de fabriek helpen daar vaak graag nog bij mee door iets extra te laten zien of uit te leggen.

Er worden regelmatig workshops en rondleidingen georganiseerd welke te vinden en te boeken zijn via de website www.royaltalensexperience.nl. Voor groepen vanaf 14 personen kunnen er op maar gemaakte programma’s worden samengesteld; neem hiervoor contact op met het Experience Centre.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, het station is op enkele minuten loopafstand en prima bereikbaar met de eigen auto.