Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend.  PersoonlijkMuseum Voorlinden – WassenaarEerste Nederlandse soloshow van de Zuid-Koreaanse kunstenaar Do Ho Suh (1962). Suhs architecturale installaties prikkelen je persoonlijke herinneringen en belevingswereld. Daarn...

Happy Weekend

Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend

Spotlight

Nouveau huisfotograaf Sacha de Boer exposeert in Hilversum. Ze doet dat met collega’s als Govert de Roos, William Rutten en de legendarische Paul Huf, die televisie-iconen vastlegden. Onder wie een piepjonge Sonja Barend en Adèle Bloemendaal. De tentoonstelling is in het kader van Spotlight, 100 jaar Hilversum Mediastad. De ontwikkeling van televisie wordt aan de hand van kunstfoto’s van onze televisiehelden in beeld gebracht. Sacha fotografeerde Mies Bouwman, Eva Jinek en Wilfried de Jong te zien.
Info: Museum Hilversum

‘Alle ogen naar rechts, daar loopt Mathilde!’ Dat riepen Amsterdamse tramchauffeurs in de jaren zeventig. Op zaterdag 7 juli aanstaande is het precies tachtig jaar geleden dat Mathilde de Doelder geboren werd. De wereld kent haar als Mathilde Willink, die excentrieke verschijning uit de Willem Ruis Show. Ter ere van haar verjaardag, kun je in Kasteel Ruurlo op deze dag gratis deelnemen aan flitscolleges over deze extravagante muze en echtgenote van Carel Willink. De kunstenaar ontmoette de negentienjarige Mathilde in 1961. Vanaf dat moment is zij zijn grote inspiratie. Het laatste werk dat hij van haar maakte, het befaamde ‘Portret van Mathilde’, dateert uit 1975. In dat jaar verbrak hij de relatie met Mathilde.
Info: Museum More en Kasteel Ruurlo

Zeelands roem

Ga je naar Zeeland dit weekend? Doe dan ook even Domburg aan. De Zomertentoonstelling van 2018, een vervolg op de Zomertentoonstelling van vorig jaar, biedt een keur aan schilderijen, tekeningen en grafische werken. Ze komen uit drie bijzondere verzamelingen: de Collectie van het MTVP Museum Domburg, de Collectie van de Gemeente Veere, waartoe Domburg behoort, en de Collectie van Francisca van Vloten. De expositie omvat werk van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars die vanaf het Interbellum tot nu actief waren en/of zijn in de Europese kunstenaarskolonies.
Info: MTVP Museum

Tijdens het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten is de stad één groot theater. Er zijn ruim 150 internationale producties te zien in de historische binnenstad. Van vrijdagavond t/m zondagmiddag zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties theatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland. Gratis toegang.
Info: Deventer op Stelten

Over de grens: Achter de horizon

Tentoonstelling over het afrekenen met vooroordelen over DDR-kunst. De tentoonstelling toont nieuwe perspectieven, geeft ruimte aan subtiel kritische stemmen, dromen en verlangens. In de verschillende werken is de horizon geen grens meer, maar een vrije ruimte vol ruimte voor verbeelding en associaties. Voor meer tentoonstellingen in Duitsland: www.tentoonstellingen-duitsland.nl

Vier de Franse nationale feestdag, Quatorze Juillet, bij Restaurant Bodon, La Grande Brasserie en geniet van een Nouveau lezerskorting.
Klik hier om kaarten te bestellen.


Top-terras: Buiten eten - Slangevegt

De Nouveau-redactie heeft er net haar halfjaarlijkse brainstorm gehad en was onder de indruk van deze prachtige buitenplaats. Bloeiende hortensia’s aan de Vecht, tafels en loungebedden grenzend aan het water. Eten alsof je in Italië zit. Wel reserveren, want buiten eten is booming dit weekend.
Info: Restaurant Slangevegt