Genieten van kunst en cultuur. Een greep uit het culturele aanbod dit weekend

Spotlight
Museum Hilversum – Hilversum
Nouveau huisfotograaf Sacha de Boer exposeert in Hilversum. Ze doet dat met collega’s als Govert de Roos, William Rutten en de legendarische Paul Huf, die televisie-iconen vastlegden. Onder wie een piepjonge Sonja Barend en Adèle Bloemendaal. De tentoonstelling is in het kader van Spotlight, 100 jaar Hilversum Mediastad. De ontwikkeling van televisie wordt aan de hand van kunstfoto’s van onze televisiehelden in beeld gebracht. Sacha fotografeerde Mies Bouwman, Eva Jinek en Wilfried de Jong te zien.
Info: Museum Hilversum
 
Ai! Mathilde, Mathilde!
Kasteel Ruurlo – Ruurlo
‘Alle ogen naar rechts, daar loopt Mathilde!’ Dat riepen Amsterdamse tramchauffeurs in de jaren zeventig. Op zaterdag 7 juli aanstaande is het precies tachtig jaar geleden dat Mathilde de Doelder geboren werd. De wereld kent haar als Mathilde Willink, die excentrieke verschijning uit de Willem Ruis Show. Ter ere van haar verjaardag, kun je in Kasteel Ruurlo op deze dag gratis deelnemen aan flitscolleges over deze extravagante muze en echtgenote van Carel Willink. De kunstenaar ontmoette de negentienjarige Mathilde in 1961. Vanaf dat moment is zij zijn grote inspiratie. Het laatste werk dat hij van haar maakte, het befaamde ‘Portret van Mathilde’, dateert uit 1975. In dat jaar verbrak hij de relatie met Mathilde.
Info: Museum More en Kasteel Ruurlo
 
Zeelands roem
MTVP Museum – Domburg
Ga je naar Zeeland dit weekend? Doe dan ook even Domburg aan. De Zomertentoonstelling van 2018, een vervolg op de Zomertentoonstelling van vorig jaar, biedt een keur aan schilderijen, tekeningen en grafische werken. Ze komen uit drie bijzondere verzamelingen: de Collectie van het MTVP Museum Domburg, de Collectie van de Gemeente Veere, waartoe Domburg behoort, en de Collectie van Francisca van Vloten. De expositie omvat werk van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars die vanaf het Interbellum tot nu actief waren en/of zijn in de Europese kunstenaarskolonies.
Info: MTVP Museum
 
Deventer Op Stelten 2018
Deventer
Tijdens het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten is de stad één groot theater. Er zijn ruim 150 internationale producties te zien in de historische binnenstad. Van vrijdagavond t/m zondagmiddag zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties theatervoorstellingen te zien uit Frankrijk, Duitsland, Engeland, België en Nederland. Gratis toegang.
Info: Deventer op Stelten
 
Over de grens: Achter de horizon
Staatliche Museum – Schwerin
Tentoonstelling over het afrekenen met vooroordelen over DDR-kunst. De tentoonstelling toont nieuwe perspectieven, geeft ruimte aan subtiel kritische stemmen, dromen en verlangens. In de verschillende werken is de horizon geen grens meer, maar een vrije ruimte vol ruimte voor verbeelding en associaties. Voor meer tentoonstellingen in Duitsland: www.tentoonstellingen-duitsland.nl
 
Lezersactie: Gratis tickets voor Le Marché Français bij Restaurant Bodon
Restaurant Bodon - Amsterdam
Vier de Franse nationale feestdag, Quatorze Juillet, bij Restaurant Bodon, La Grande Brasserie en geniet van een Nouveau lezerskorting.
Klik hier om kaarten te bestellen.


Top-terras: Buiten eten - Slangevegt
Breukelen
De Nouveau-redactie heeft er net haar halfjaarlijkse brainstorm gehad en was onder de indruk van deze prachtige buitenplaats. Bloeiende hortensia’s aan de Vecht, tafels en loungebedden grenzend aan het water. Eten alsof je in Italië zit. Wel reserveren, want buiten eten is booming dit weekend.
Info: Restaurant Slangevegt

Het belooft nog steeds heerlijk weer te blijven aankomend weekend, dus daar gaan we optimaal gebruik van maken. Bijvoorbeeld met dit bijzondere klassieke muziekfestival.

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli kom je in 's-Graveland oren en ogen tekort als je van klassieke muziek houdt. Van de oude rotten in het vak tot de jonge honden op de bühne.

Een paar namen?

Behalve het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwe dat het festival opent en sluit, hoor je onder andere Terry Riley, Isabelle van Keulen, LUWTEN, Slagwerk Den Haag, Holland Baroque, Nederlands Blazers Ensemble, Quatuor Hermès, Nora Fischer en Bára Sigfúsdóttir. 

Super om weer eens in aanraking te komen met nieuwe artiesten en ensembles. En dat in de zomerse Hollandse zon.

De driedaagse kaarten zijn al uitverkocht, maar kamperen, gingen we toch al niet. Wees er snel bij, want voor vrijdag en zondag kan je nog terecht.

Meer informatie

Beeld: Wonderfeel, Foppe Schut

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Afgelopen week was de NAVO-top in Brussel. Politieke kopstukken uit heel de wereld streken in de Brussel neer. Met aan hun zijde natuurlijk hun ega. Tijdens al die vergadering en persconferenties hebben de dames (en één heer) een alternatief programma. En dat levert leuke foto's op.

De Luxemburgse president is samen met man en daarom stond er tijdens deze top ook een heer tussen de dames.

Traditiegetrouw staat het spouces-programme, zoals het heet, bol van de cultuur en muziek. Zo bezocht een kleine delegatie, inclusief Brigitte Macron het Royal Museum of Central Africa in Tervuren.

En verder stond er een muzikaal intermezzo op het programma. Melania en Brigitte kunnen het wel waarderen.

's avond is er een fotosessie met aansluitend een diner. Vanzelfsprekend zijn alle partners daar aanwezig.

Brigitte Macron heeft zelfs nog even de tijd voor een kleine tête-a-tête met Angela Merkel.

Netwerken en socializen dus, en dat kunnen ze als de beste.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.