Het is je vast niet ontgaan; vandaag vieren ze in Amerika Thanksgiving. Een dag om met de familie samen te komen en stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Daarom delen veel bekenden wat leuke plaatjes op hun social media. Dit zijn de leukste.

Madonna plaatste een foto van al haar kinderen. Zij vieren Thanksgiving in Malawi.

More content below the advertising

En Reese Witherspoon begon al een dagje eerder met de voorbereidingen:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

You know… just preparing for tomorrow. #ThanksgivingPrep (@mariesaba)

Een bericht gedeeld door Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) op

Elizabeth Gilbert, de schrijfster van Eat, Pray, Love, is dankbaar voor haar vrienden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dear Ones: Last week I was feeling sick and sad (which can often happen in November in the Northeast of these United States) so I got in my car with my dog and we drove to my friend Martha Beck’s house, so that we could take refuge on her couch. As soon as I dropped my head into Martha’s lap, I started to heal. And Chunky, clearly, was able to relax, as well. I love this photo because it reminds me that I’m lucky enough to have friends who will always take me in, no matter what my condition may be. I’ve bounced around the world so much, and lived in so many places, and changed my life so many times. Over the years, I’ve come to realize that “home” is not a geographical place for me, but—more often—a person. My friends are my home. And thus I can honestly say: I have homes all over the world. I am deeply, heartbreakingly grateful. Tag someone today who makes you feel like you are home. ❤️ And good luck with the holidays, everyone! Stay warm and keep your cool. Love to you all. ❤️ LG

Een bericht gedeeld door Elizabeth Gilbert (@elizabeth_gilbert_writer) op

Barack Obama heeft een goede boodschap:

Martha Stewart heeft natuurlijk nog een goede kooktip.

En Cindy Crawford en haar man maken eerst nog een wandelingetje.

En zo gaat het vandaag nog wel even door. We houden onze ogen open voor de leukste berichten. En hoewel wij het hier niet vieren, kan het natuurlijk nooit kwaad om je je even af te vragen waar jij dankbaar voor bent. Count your blessings!

Beeld: Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Dit weekend is de laatste kans om het kind in je jezelf te ontdekken bij de bijzondere tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het CoBrA-museum. gaat dat zien!

In deze grootschalige kunsttentoonstelling speelt het Cobra Museum als het ware met de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden, voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken. 

More content below the advertising

Kunstwerken van bekende CoBrA-kunstenaars staan schouder aan schouder met werken van hedendaagse kunstenaars. 

CoBrA-lid van het  eerste uur Karel Appel zei: “Onze dromen, ons gedrag, ons werk, het had inderdaad iets kinderlijks. In die tijd wilden we net als kinderen iets van de grond af opbouwen.”

Veel van deze kunstenaars begonnen met het verzamelen van kinderkunst en lieten zich direct beïnvloeden door de onderwerpen, vormen en technieken van kinderen. Ook werkten ze regelmatig samen met kinderen en toonden hun werk in tentoonstellingen en tijdschriften direct naast kindertekeningen.

De meeste kunstenaars binnen de groep probeerden dan ook om net zo onbevangen en spontaan als een kind te schilderen, waardoor hun schilderijen soms ook echt aan kindertekeningen doen denken.

Tot en met 17 februari 2019 bezoek je Een Ontembare Kracht in het CoBra-museum. Een aanrader!

Midden in Apeldoorn staat sinds 1899 de fabriek van Royal Talens waar al 120 jaar de meest kleurrijke kunstschildersverf wordt geproduceerd.

Experience Centre
In het Experience Centre, hét creatieve centrum van Royal Talens, vlak naast het monumentale hoofdgebouw, krijg je door de geweldige entourage direct zin om aan de slag te gaan. Overal staan producten die je kan uit proberen en werkstukken ter inspiratie.

More content below the advertising

Workshops
Het werken met al die mooie materialen kan tijdens één van de vele workshops die er worden gegeven. Denk aan werken met ecoline, mixed media, soft pastel, maar ook schilderen met de water vermengbare olieverf Cobra. Voor zowel de beginner als de wat meer ervaren creatieveling staat er wel wat op het programma. De workshops worden gegeven door één van de ervaren vaste medewerkers van het Experience Centre, maar ook worden er regelmatig gastdocenten uitgenodigd om het aanbod in workshops en technieken zo groot mogelijk te maken.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding door de fabriek kun je met eigen ogen zien hoe al die mooie verf geproduceerd wordt. Een uitermate boeiend proces! Van los pigment tot de uiteindelijke verf in de tube, alles komt voorbij. Daarbij wordt er ook heel veel informatie over verf, de gebruikte grondstoffen, het productie- en het verpakkingsproces gegeven. De vakkundige en zeer betrokken medewerkers in de fabriek helpen daar vaak graag nog bij mee door iets extra te laten zien of uit te leggen.

Er worden regelmatig workshops en rondleidingen georganiseerd welke te vinden en te boeken zijn via de website www.royaltalensexperience.nl. Voor groepen vanaf 14 personen kunnen er op maar gemaakte programma’s worden samengesteld; neem hiervoor contact op met het Experience Centre.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, het station is op enkele minuten loopafstand en prima bereikbaar met de eigen auto.