Netflix is lekker aan het strooien met (film)cadeaus. Vorige week werd bekend dat de trilogie van The Lord of the Rings vanaf nu te zien zijn. En nu maakt de streamingdienst nog meer toppers voor de feestdagen bekend.

Daarom een mooi lijstje om te kijken tijdens de mooiste en gezelligste dagen van het jaar.

Article continues after the ad

1. The Christmas Chronicles

Van de makers van de hit uit de jaren negentig Home Alone en Harry Potter en de Steen der Wijzen: The Christmas Chronicles. Een must voor iedereen die zin heeft in een echte kerstfilm. Het verhaal in het kort: Teddy en zijn zus Kate hebben het idee in hun hoofd gehaald om de kerstman (Kurt Russell) op te wachten op Kerstavond. Ze willen hem filmen. Wat er dan gebeurt...

2. Fantastic Beasts And Where To Find Them

Voor wie dol is op films a la Harry Potter kunnen hun geluk niet op, omdat sinds nu de film Fantastic Beasts And Where To Find Them op Netflix te vinden is. Deze Harry Potter-spinoff gaat over Newt Scamander, een zogenoemde magizoologist die per ongeluk een aantal 'fantastic beasts' loslaat in New York. 

3. Mowgli

Mowgli ken je natuurlijk van The Jungle Book, geschreven door Rudyard Kipling. De Disney-film over het kind dat door zijn ouders werd achtergelaten in Centraal India en opgroeide op bij een groep wolven hebben wij waarschijnlijk wel meer dan tien keer gezien. 

Sinds begin december is er een bijzondere nieuwe live action/animatieversie van de film. Een stuk rauwer en 'duisterder' dan onze Disney-klassieker, maar een feest der herkenning met een nieuwe invalshoek.

Mowgli's vriendschap met de zwarte panter Bagheera en de bruine beer Baloe is prachtige verbeeld.

4. The Office Christmas Party

Wel al een oudje, maar een heerlijke humoristische wegkijker met Jennifer Aniston. Ze speelt Carol Vanstone, een ijskoude CEO van een bedrijf. Haar broer, feestbeest Clay (T.J. Miller), werkt in een slecht lopend filiaal van dit bedrijf.

Carol kondigt aan dit kantoor te willen sluiten, maar geeft het nog een laatste kans. Om een belangrijke potentiële klant binnen te halen en zo hun baan te redden, organiseren de medewerkers een groots kerstfeest, dat nogal uit de hand loopt.

5. Beauty and the Beast

Dit is de muzikale liveaction-versie van het klassieke sprookje. De liefde bloeit op tussen een mooi meisje en een vriendelijk beest.

6. Bridget Jones's Diary

De film Bridget Jones's Diary blijft een heerlijke. Renée Zellweger die in de huid kruipt van single Bridget Jones. Ook deel 2: Bridget Jones's Baby is overigens op Netflix te vinden.

Bron: Netflix Beeld: Pexels

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in