In 2015 namen we afscheid van het statige huis van de graaf en gravin van Grantham uit Downton Abbey. Maar dit jaar (13 september om precies te zijn) wordt het weer voor even 'ons tweede thuis' in de vorm van een film. Steeds meer informatie druppelt daarover naar buiten.

We zetten even op een rij wat er tot nu toe allemaal over bekend is. 

Allemaal weer bij elkaar

In juli 2018 werd bekend dat na zes seizoenen de koek (shortbread) toch echt nog niet op is. Na geruchten bevestigde filmmaatschappij NBCUniversal dat er een film komt. En wel met de originele cast (alleen Lily James, die Lady Rose MacClare speelde, is er niet bij). 

She's back

Dat wordt weer in het korset hijsen dus. Vooral de terugkeer van Maggie Smith als Dowager Countess (Violet Crawley) is bijzonder. Volgens haar was het gek om het verhaal voort te zetten. "Tegen de tijd dat we klaar zijn, zou de Dowager Countess ongeveer 110 jaar oud moeten zijn. Dat klopt gewoon niet", zei ze. Maar ze keert toch terug.

Article continues after the ad

Hoog bezoek

Er is nog niet al te veel bekend over het plot van de film, maar fans zijn al lyrisch over de verschillende trailers die al verschenen zijn. Daarin is onder meer te zien dat de familie Crawley en hun personeel druk zijn met iets bijzonders, namelijk de voorbereidingen voor het bezoek van de koning en koningin van Engeland. Nog even geduld, in september worden we dus beloond.

Bron: Town & Country/Deadline

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in