Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ga voor een cultureel weekend op stand, met stad én strand

Den Haag heeft veel gezichten. Het is de historische hofstad met koninklijke allure, maar ook de enige grote stad in Nederland die aan zee ligt: met de tram sta je binnen een kwartier op de boulevard aan het strand. Het is er prettig winkelen omdat er veel speciaalzaken zijn, maar het is ook een ...

Ga voor een cultureel weekend op stand, met stad én strand

Den Haag heeft veel gezichten. Het is de historische hofstad met koninklijke allure, maar ook de enige grote stad in Nederland die aan zee ligt: met de tram sta je binnen een kwartier op de boulevard aan het strand.

Het is er prettig winkelen omdat er veel speciaalzaken zijn, maar het is ook een culturele schatkist vol verrassingen. Zo valt er bij een bezoek van alles te beleven in een rustige sfeer met een vleugje grandeur. Want het blijft natuurlijk wèl Den Haag.

Niet missen: Cultuur aan Zee

Voor wie houdt van cultuur zijn er nu vier bijzondere tentoonstellingen in drie verschillende stijlen: modern, klassiek en impressionistisch. Wat ze gemeen hebben, is dat ze laten zien welke sporen de zee, het strand en de duinen achterlieten en hoe kunstenaars zich erdoor lieten inspireren.

Voor de liefhebbers én de stedentrippers die net even wat meer uit hun bezoek willen halen:

  • Modernistisch meesterschap: Zadkine aan Zee bij Beelden aan Zee (6 okt t/m 3 mrt)
  • Storm in de 19de-eeuwse schilderkunst staat centraal in Panorama Mesdag – STORM (18 nov t/m 3 mrt)
  • Het unieke Nederlandse licht aan de kust, te zien in Gemeentemuseum – Aan Zee (t/m 18 nov)

De zindering aan zee

De Mesdag Collectie biedt met de tentoonstelling De zindering van de zee een eerbetoon aan Bas Jan Ader.

Internationaal gevestigde kunstenaars met grote namen zoals Bill Viola, Nan Goldin, Jan Fabre, Mikes Poppe, Thierry De Corbier en Jan Dibbets tonen de onstuimigheid van de zee als inspiratiebron voor hun werk.

Gastconservator Johanna De Vos heeft met hedendaagse werken interventies gepleegd in de 19de-eeuwse kunstcollectie van HW Mesdag. Dat maakt het geheel zo bijzonder dat het bezoekers verleidt om werken te aanschouwen die normaal gesproken misschien niet direct hun voorliefde hebben.

Gaat dat zien!

Kijk voor meer inspiratie op www.cultuuraanzee.nl en dompel je onder in de culturele stad aan zee.