Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Forward and rewind: ken je het cassettebandje nog?

Pure nostalgie: het cassettebandje. De radio aan, en dan je favoriete hits opnemen. Vervolgens het bandje vervloeken als het lint vastliep of als je per ongeluk over een ander nummer opnam. Het bandje bestaat dankzij Lou Ottens, hij vond het plastic ding nu vijfenvijftig jaar geleden uit. via GIP...

Forward and rewind: ken je het cassettebandje nog?

Pure nostalgie: het cassettebandje. De radio aan, en dan je favoriete hits opnemen. Vervolgens het bandje vervloeken als het lint vastliep of als je per ongeluk over een ander nummer opnam.

Het bandje bestaat dankzij Lou Ottens, hij vond het plastic ding nu vijfenvijftig jaar geleden uit.

Comeback

Het bandje met dat gruizige geluid was bedoeld voor de walkman, in de auto en om je eigen stem op te nemen. In het tijdperk van het streamen blijkt nu dat de cassette weer hip is. Je koopt er eentje tussen de 8 euro en 12 euro.

Leuke feiten

Er werden in 2018 meer verkocht dan ooit tevoren. Wel op kleine schaal, maar toch. Leuke feitjes: het bestverkopende bandje van 2018 kwam van The 1975, die 7523 exemplaren verkocht van hun A Brief Inquiry Into Online Relationships. Kylie Minogue stond op plek twee met 6200 verkochte cassettebandjes.

Bron: 3FM/Historiek Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in