In de Hermitage Amsterdam is de tentoonstelling Classic Beauties – kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw te zien. Tijdens een exclusieve rondleiding maak je als bezoeker een heuse ‘Grand Tour’ door Italië.

Als het al geen feestje is om te verdwalen in De Hermitage, dan wordt het dat nu wel. Als Nouveau-abonnee krijg je ook nog een leuke korting op deze bijzondere rondleiding, maar ook als je geen abonnee bent, ben je welkom natuurlijk!

Wat ga je zien?

Je maakt aan de hand van ruim zestig sculpturen, schilderijen en tekeningen kennis met de beste voorbeelden van neoclassicistische kunst van kunstenaars als Bertel Thorvaldsen, Anton Raphael Mengs en Antonio Canova.

In de tweede helft van de 18de eeuw reisden kunstenaars vanuit heel Europa naar Italië. Om inspiratie op te doen en om de daar opgegraven klassieke beelden en bouwwerken – denk aan Tivoli en Pompeii – te bestuderen.

Kunstenaars als Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Canova waren wég van de kunst uit de antieke oudheid  en streefden bij het maken van hun eigen sculpturen en schilderijen eenzelfde lichamelijke schoonheid na, maar dan nóg verfijnder dan bij de oude Grieken. Het neoclassicisme was geboren.

Exclusieve rondleiding

In de tentoonstelling Classic Beauties in de Hermitage Amsterdam zijn de mooiste voorbeelden van deze neoclassicistische kunst uit de 18de eeuw te zien.

Artifex organiseert op 14 en 22 juli een exclusieve ‘Grand Tour ’ met een gids langs de werken in de Hermitage. Hoogtepunt is de Canova-collectie met het absolute topstuk het marmeren beeld De Drie Gratiën, afkomstig uit de Hermitage in St.Petersburg. Een lust voor het oog!

Praktische informatie:

INCLUSIEF

Entree Hermitage Amsterdam

Rondleiding door de tentoonstelling met gids

PRIJS

€ 12,- met Museumkaart
€ 27,50 zonder Museumkaart

PLAATS

Amsterdam

Data en tijden

14 en 22 juli  
11:00 – 12:00

Schrijf je in

Het belooft nog steeds heerlijk weer te blijven aankomend weekend, dus daar gaan we optimaal gebruik van maken. Bijvoorbeeld met dit bijzondere klassieke muziekfestival.

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 juli kom je in 's-Graveland oren en ogen tekort als je van klassieke muziek houdt. Van de oude rotten in het vak tot de jonge honden op de bühne.

Een paar namen?

Behalve het Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwe dat het festival opent en sluit, hoor je onder andere Terry Riley, Isabelle van Keulen, LUWTEN, Slagwerk Den Haag, Holland Baroque, Nederlands Blazers Ensemble, Quatuor Hermès, Nora Fischer en Bára Sigfúsdóttir. 

Super om weer eens in aanraking te komen met nieuwe artiesten en ensembles. En dat in de zomerse Hollandse zon.

De driedaagse kaarten zijn al uitverkocht, maar kamperen, gingen we toch al niet. Wees er snel bij, want voor vrijdag en zondag kan je nog terecht.

Meer informatie

Beeld: Wonderfeel, Foppe Schut

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Afgelopen week was de NAVO-top in Brussel. Politieke kopstukken uit heel de wereld streken in de Brussel neer. Met aan hun zijde natuurlijk hun ega. Tijdens al die vergadering en persconferenties hebben de dames (en één heer) een alternatief programma. En dat levert leuke foto's op.

De Luxemburgse president is samen met man en daarom stond er tijdens deze top ook een heer tussen de dames.

Traditiegetrouw staat het spouces-programme, zoals het heet, bol van de cultuur en muziek. Zo bezocht een kleine delegatie, inclusief Brigitte Macron het Royal Museum of Central Africa in Tervuren.

En verder stond er een muzikaal intermezzo op het programma. Melania en Brigitte kunnen het wel waarderen.

's avond is er een fotosessie met aansluitend een diner. Vanzelfsprekend zijn alle partners daar aanwezig.

Brigitte Macron heeft zelfs nog even de tijd voor een kleine tête-a-tête met Angela Merkel.

Netwerken en socializen dus, en dat kunnen ze als de beste.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.