In de Hermitage Amsterdam is de tentoonstelling Classic Beauties – kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw te zien. Tijdens een exclusieve rondleiding maak je als bezoeker een heuse ‘Grand Tour’ door Italië.

Als het al geen feestje is om te verdwalen in De Hermitage, dan wordt het dat nu wel. Als Nouveau-abonnee krijg je ook nog een leuke korting op deze bijzondere rondleiding, maar ook als je geen abonnee bent, ben je welkom natuurlijk!

More content below the advertising

Wat ga je zien?

Je maakt aan de hand van ruim zestig sculpturen, schilderijen en tekeningen kennis met de beste voorbeelden van neoclassicistische kunst van kunstenaars als Bertel Thorvaldsen, Anton Raphael Mengs en Antonio Canova.

In de tweede helft van de 18de eeuw reisden kunstenaars vanuit heel Europa naar Italië. Om inspiratie op te doen en om de daar opgegraven klassieke beelden en bouwwerken – denk aan Tivoli en Pompeii – te bestuderen.

Kunstenaars als Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Canova waren wég van de kunst uit de antieke oudheid  en streefden bij het maken van hun eigen sculpturen en schilderijen eenzelfde lichamelijke schoonheid na, maar dan nóg verfijnder dan bij de oude Grieken. Het neoclassicisme was geboren.

Exclusieve rondleiding

In de tentoonstelling Classic Beauties in de Hermitage Amsterdam zijn de mooiste voorbeelden van deze neoclassicistische kunst uit de 18de eeuw te zien.

Artifex organiseert op 14 en 22 juli een exclusieve ‘Grand Tour ’ met een gids langs de werken in de Hermitage. Hoogtepunt is de Canova-collectie met het absolute topstuk het marmeren beeld De Drie Gratiën, afkomstig uit de Hermitage in St.Petersburg. Een lust voor het oog!

Praktische informatie:

INCLUSIEF

Entree Hermitage Amsterdam

Rondleiding door de tentoonstelling met gids

PRIJS

€ 12,- met Museumkaart
€ 27,50 zonder Museumkaart

PLAATS

Amsterdam

Data en tijden

14 en 22 juli  
11:00 – 12:00

Schrijf je in

Dit weekend is de laatste kans om het kind in je jezelf te ontdekken bij de bijzondere tentoonstelling Een Ontembare Kracht in het CoBrA-museum. gaat dat zien!

In deze grootschalige kunsttentoonstelling speelt het Cobra Museum als het ware met de creativiteit, spontaniteit en puurheid van kinderen. In een bijzondere opstelling waarbij gebouwd, gekropen en geklommen moet worden, voelen de kinderen zich in het museum helemaal thuis en worden volwassenen in staat gesteld het kind in zichzelf te herontdekken. 

More content below the advertising

Kunstwerken van bekende CoBrA-kunstenaars staan schouder aan schouder met werken van hedendaagse kunstenaars. 

CoBrA-lid van het  eerste uur Karel Appel zei: “Onze dromen, ons gedrag, ons werk, het had inderdaad iets kinderlijks. In die tijd wilden we net als kinderen iets van de grond af opbouwen.”

Veel van deze kunstenaars begonnen met het verzamelen van kinderkunst en lieten zich direct beïnvloeden door de onderwerpen, vormen en technieken van kinderen. Ook werkten ze regelmatig samen met kinderen en toonden hun werk in tentoonstellingen en tijdschriften direct naast kindertekeningen.

De meeste kunstenaars binnen de groep probeerden dan ook om net zo onbevangen en spontaan als een kind te schilderen, waardoor hun schilderijen soms ook echt aan kindertekeningen doen denken.

Tot en met 17 februari 2019 bezoek je Een Ontembare Kracht in het CoBra-museum. Een aanrader!

Midden in Apeldoorn staat sinds 1899 de fabriek van Royal Talens waar al 120 jaar de meest kleurrijke kunstschildersverf wordt geproduceerd.

Experience Centre
In het Experience Centre, hét creatieve centrum van Royal Talens, vlak naast het monumentale hoofdgebouw, krijg je door de geweldige entourage direct zin om aan de slag te gaan. Overal staan producten die je kan uit proberen en werkstukken ter inspiratie.

More content below the advertising

Workshops
Het werken met al die mooie materialen kan tijdens één van de vele workshops die er worden gegeven. Denk aan werken met ecoline, mixed media, soft pastel, maar ook schilderen met de water vermengbare olieverf Cobra. Voor zowel de beginner als de wat meer ervaren creatieveling staat er wel wat op het programma. De workshops worden gegeven door één van de ervaren vaste medewerkers van het Experience Centre, maar ook worden er regelmatig gastdocenten uitgenodigd om het aanbod in workshops en technieken zo groot mogelijk te maken.

Rondleiding
Tijdens een rondleiding door de fabriek kun je met eigen ogen zien hoe al die mooie verf geproduceerd wordt. Een uitermate boeiend proces! Van los pigment tot de uiteindelijke verf in de tube, alles komt voorbij. Daarbij wordt er ook heel veel informatie over verf, de gebruikte grondstoffen, het productie- en het verpakkingsproces gegeven. De vakkundige en zeer betrokken medewerkers in de fabriek helpen daar vaak graag nog bij mee door iets extra te laten zien of uit te leggen.

Er worden regelmatig workshops en rondleidingen georganiseerd welke te vinden en te boeken zijn via de website www.royaltalensexperience.nl. Voor groepen vanaf 14 personen kunnen er op maar gemaakte programma’s worden samengesteld; neem hiervoor contact op met het Experience Centre.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer, het station is op enkele minuten loopafstand en prima bereikbaar met de eigen auto.